Na een ruim 10 jaar van wachten en een juridische strijd is er wellicht eindelijk licht aan het einde van de tunnel voor de slachtoffers van de Mt. Gox-hack. De failliete crypto-beurs heeft aangekondigd dat ze volgende maand zal beginnen met het terugbetalen van haar schuldeisers in bitcoin (BTC) en bitcoin cash (BCH).

Banner Bitcoin 1

Mt. Gox vraagt om geduld

In een verklaring die werd uitgegeven, vraagt Mt. Gox gebruikers om “nog even te wachten tot de terugbetalingen zijn gedaan”. De failliete exchange legt uit dat ze tijd nodig heeft gehad om veilige en betrouwbare terugbetalingen te garanderen. Dit omvat technische oplossingen voor veilige uitbetalingen, naleving van financiële regelgeving in verschillende landen en overleg met cryptobeurzen over terugbetalingsregelingen.

Achtergrond van de Mt. Gox-zaak

Mt. Gox ging in februari 2014 failliet na het verlies van 850.000 bitcoins, waardoor ruim 240.000 gebruikers werden getroffen. Vorige maand maakte de beurs publiek bekend dat ze zich voorbereidde op het terugbetalen van een deel van de cryptocurrency-claims, hetzij door verkoop, hetzij door directe overdracht van crypto, afhankelijk van de keuze van de schuldeiser.

Voorbereiding op terugbetalingen

Als voorbereiding op de terugbetalingen heeft Mt. Gox meer dan 140.000 bitcoins overgemaakt, met een waarde van ongeveer 9 miljard dollar. In totaal werden er 16 bitcoin-transacties verzonden vanuit Mt. Gox-wallets, wat samenviel met een daling van de bitcoinprijs met bijna 2%.

Wat betekent dit voor de cryptomarkt?

De aanstaande terugbetalingen van Mt. Gox kunnen mogelijk invloed hebben op de cryptomarkt. Met een flinke hoeveelheid bitcoin die in omloop komt, is het belangrijk om de marktreacties in de gaten te houden. Hoewel dit goed nieuws is voor de gedupeerden, kan het op korte termijn leiden tot enige prijsschommelingen in de markt.

The post Mt. Gox komt eindelijk over de brug: gedupeerden krijgen na 10 jaar hun bitcoin terug appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!