De prijs van Avalanche (AVAX), de native cryptocurrency van het gelijknamige blockchain-netwerk, is gezakt naar het laagste punt in zes maanden. Deze daling trekt de aandacht van beleggers die sinds maart aanzienlijke verliezen op hun bezit hebben geleden. Maar wat betekent deze prijsdaling voor de toekomst van AVAX?

Banner Default 2 (Een tientje of een ton?)

Huidige staat van AVAX

Volgens data van CoinMarketCap is de prijs van AVAX in de afgelopen 24 uur met ruim 3.5% gedaald naar $24,34. Over de laatste 30 dagen is de koers zelfs met 34,4% afgenomen. Toch staat AVAX nog steeds 86,11% in de plus ten opzichte van juni 2023. Met een marktkapitalisatie van $9,69 miljard is AVAX momenteel de 13e grootste cryptocurrency.

Technische analyse wijst op over-sold gebied

De relatieve sterkte-index (RSI) voor het AVAX/USDT-paar staat onder de 25,69. Een waarde onder de 30 bevestigt dat AVAX sterk onder invloed staat van verkopers en over-sold is in de spotmarkt. Dit wordt vaak gezien als een sterk koopsignaal voor handelaren die kansen zoeken om goed presterende assets tegen lage waarderingen aan te schaffen.


Naar de app ➜
 

Daarnaast laat data van DefiLlama laten zien dat de totale waarde die is vastgezet (TVL) in de Avalanche blockchain in 24 uur met 3,9% is gedaald en nu op $675,12 miljoen staat. Dit is veel lager dan het hoogste punt ooit van $11,4 miljard in december

2021. De prijs van de AVAX token is met 83,3% gedaald ten opzichte van het recordbedrag van $146,22 eind 2021.

Bron: https://defillama.com/chain/Avalanche

Milestones en ontwikkelingen

Ondanks de recente prijsdaling heeft het Avalanche-netwerk dit jaar belangrijke mijlpalen bereikt:

1. Investering van $100 miljoen uit het Culture Catalyst-fonds voor de ontwikkeling van meme coin-projecten zoals GFOX.

2. Meer dan 100 miljoen ASC-20 inscripties gemunt sinds januari, wat wijst op toenemende adoptie door beleggers.

3. Samenwerking aangekondigd met Konami, een Japanse game-ontwikkelaar, voor de creatie van “Resella”, een innovatieve NFT-oplossing.

4. Stripe heeft een recente integratie met Avalanche (AVAX) aangekondigd. Met deze integratie heeft Stripe zijn aanbod uitgebreid met ondersteuning voor Avalanche C-Chain. 

Wat betekent dit voor de toekomst?

Hoewel de prijsdaling van AVAX zorgen kan baren, laten de recente ontwikkelingen zien dat het Avalanche-netwerk blijft innoveren en groeien. De samenwerking met Konami en de focus op het verlagen van drempels voor Web3-adoptie kunnen op lange termijn positief uitpakken voor het project.

The post Avalanche (AVAX) zakt naar dieptepunt: koopkans of red flag? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!