De cryptomunt XRP schommelt wat rond zonder veel kracht te tonen. Dit is bij vele altcoins het geval, en al weken hebben we geen mooie stijgingen gezien. Het bullish narratief vervaagt langzaam en angst begint weer op te komen. In angstige periodes zoeken we juist naar kansen, en bij XRP liggen deze kansen.

12-uurgrafiek: nu bouncen!

Als XRP haar kracht kan terugvinden, is dit het moment voor een mooie bounce. De koers is enkele dagen geleden uit een patroon gebroken en heeft de lows ‘eruit gehaald’ voor liquiditeit. Posities zijn geliquideerd en aan de wicks kun je zien dat kopers instappen om verdere dalingen te voorkomen. Ik hoop dat deze trend doorzet en dat het volume zal toenemen. Dit zou een positief signaal zijn voor een lokale bodem.

Het is van cruciaal belang dat de koers ruim boven de 50 cent komt, zodat we kunnen proberen om boven de Bull Market Support Band (de oranje band op de bovenste grafiek) uit te breken. Deze indicator combineert twee andere indicatoren en functioneert vaak als ondersteuning of weerstand. Nu de koers eronder is gezakt, wordt het een grote uitdaging om deze weerstand te doorbreken, maar niet geschoten is altijd mis.

Boven de Bull Market Support Band is de sky the limit, en zullen we snel richting de 60 en 70 cent bewegen. Zolang we echter onder deze band blijven, is het verstandig om vooral het volume, de Bull Market Support Band en de Open Interest in de gaten te houden. Wat Open Interest precies inhoudt, zal ik nu uitleggen.

De Open Interest: long posities massaal geliquideerd

De Open Interest is een weergave van het aantal openstaande posities. Hieruit kun je afleiden of de meerderheid van de traders long (wedden op een koersstijging) of short (wedden op een koersdaling) zijn gegaan. We weten dat wanneer één kant oververtegenwoordigd is, deze vaak eerst geliquideerd zal worden voordat de koers zijn weg verder zal vervolgen.

Met deze kennis kijken we naar de koersbewegingen van de afgelopen maanden. We zien dat telkens wanneer de koers steeg, de Open Interest (OI) ook toenam. Dit betekent dat er steeds meer long-posities werden geopend terwijl de koers steeg. Kort daarna volgde echter een scherpe koersdaling, waarbij de OI volledig instortte. Dit fenomeen wordt een long-squeeze genoemd.

Dit hebben we drie keer op een rij gezien, met de meest recente een paar weken geleden. Nu de koers redelijk stabiel beweegt en de OI laag is, is geen enkele kant oververtegenwoordigd. Hierdoor kunnen we in alle redelijkheid verwachten dat de volgende beweging een gezonde beweging is, die de trend voor de komende maanden zal bepalen. Naar mijn mening zal deze trend positief zijn, waarbij komende dalingen slechts bedoeld zijn om op te kopen.

Conclusie

Langzaam maar zeker zijn er positieve signalen waarneembaar bij XRP, hoewel deze nog pril zijn. Het is nu cruciaal om de indicatoren nauwlettend te volgen en alert te zijn op het begin van een opwaartse beweging, zodat je de komende stijging niet mist. En let op: het kan snel gaan …

The post XRP analyse: nu stijgen, of nooit? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!