De langverwachte lancering van ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) lijkt akelig dichtbij te zijn. Meer dan een maand geleden werden zeven ETF-aanvragen goedgekeurd, maar volgende week lijken de beursfondsen eindelijk hun beursintrede te mogen maken. Hoewel het een grote stap voorwaarts markeert voor ethereum, valt het nog te bezien hoe de onderliggende koers zal reageren.

De oprichter van het op crypto gerichte durfkapitaalbedrijf Mechanism Capital denkt dat de ethereum koers een flinke dreun zal krijgen nadat de fondsen gelanceerd zijn. Hij heeft zijn zinnen gezet op een daling van maar liefst 30%.

Ethereum ETF-lancering dichtbij

Meer dan een maand geleden keurde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zeven ethereum 19b-4 aanvragen goed, van onder andere giganten als BlacRock en Fidelity. Deze goedkeuring op zichzelf is echter niet genoeg voor de ETF’s om daadwerkelijk gelanceerd te worden. Er moet namelijk tevens overeenstemming bereikt worden over de zogeheten S-1 formulieren, die details over de fondsen bevatten.

Hoewel de tijdlijn voor de goedkeuring van deze S-1 aanvragen lange tijd onduidelijk was, is hier vorige week verandering in gekomen. Bloomberg ETF-expert Eric Balchunas deelde namelijk de verwachting dat de fondsen op 2 juli hun debuut zullen maken op de handelsbeurzen.

De SEC zou namelijk slechts ‘’vrij lichte’’ feedback hebben verschaft ten aanzien van de herziene S-1 aanvragen. Afgelopen vrijdag hebben alle ETF-uitgevers wederom nieuwe versies ingediend, waardoor een lancering nu aanstaande lijkt.

ETH koers onderuit na noteringen?

Met het huidige sentiment op de cryptomarkt zijn er weinig hoge verwachtingen van de lancering van ethereum ETF’s. Andrew Kang, de oprichter van Mechanism Capital, schetst echter een bijzonder pessimistisch perspectief.

Gisteren deelde Kang op socialmediaplatform X zijn verwachting dat de de ethereum koers na de lancering kan zakken tot een dieptepunt van $2.400. Met een huidige koers van $3.300 zou dit een verdere daling van bijna 30% betekenen.

Verder verwacht Kang dat de ETH-fondsen minder institutioneel kapitaal zullen verwelkomen dat de in januari gelanceerde bitcoin spot ETF’s.

Specifiek denkt kang dat de ethereum ETF’s 15% van de instromen zullen aantrekken die de bitcoin ETF’s hebben gezien. Met deze voorspelling gaat de analist Balchunas en zijn collega James Seyffart achterna, die hun zinnen hebben gezet op een range van 10% – 20%.

Het bericht ‘Ethereum koers kan 30% dalen na lancering ethereum ETF’s’ verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!