De cryptowereld staat op zijn kop door een recente ontwikkeling rondom Shiba Inu (SHIB). Robinhood, een toonaangevend handelsplatform, heeft onlangs 2,2 biljoen SHIB tokens verplaatst, ter waarde van ongeveer 40 miljoen dollar. Deze actie roept vragen op over de toekomst van meme coins en de bredere cryptomarkt.

Banner Shiba 1

Robinhood’s mysterieuze SHIB-zet

Op 20 juni verplaatste Robinhood een enorme hoeveelheid SHIB tokens. Hoewel het platform zwijgt over de reden, blijft Robinhood met 44 biljoen SHIB tokens een van de grootste houders van deze digital asset. Dit suggereert dat er nog steeds een aanzienlijke vraag is naar SHIB onder Robinhood’s klanten.

Meme coins: voorbijgaande trend of blijvend fenomeen?

Ondanks de grote SHIB-voorraad van Robinhood, lijkt de hype rond meme coins af te nemen. Ki Young Ju, CEO van onderzoeksplatform CryptoQuant, voorspelt een verschuiving van “meme-gebaseerd gokken” naar meer fundamentele investeringen. Deze trend wordt weerspiegeld in de dalende dominantie van meme coins sinds hun piek in november 2022.

SHIB’s koersdalingen

SHIB zelf heeft flinke klappen gekregen. De koers is 80% gedaald ten opzichte van zijn all-time high in oktober 2021 en handelt momenteel rond de $0,000017. In de afgelopen twee weken alleen al is de prijs met 30% gedaald.

SHIB Army blijft geloven

Ondanks de negatieve sentiment, blijft SHIB populair. Het behoort nog steeds tot de top 10 digital assets qua marktkapitalisatie, wat wijst op een sterke community. De toegewijde SHIB Army blijft daarbij ook geloven in de toekomst van het project en wijst op de toepassingsmogelijkheden van SHIB buiten zijn status als meme coin.

The post Robinhood verplaatst 2,2 biljoen Shiba Inu: Is het meme feest voorbij? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!