In een nieuwe YouTube-video bespreekt Benjamin Cowen de huidige staat van Bitcoin (BTC) en benadrukt hij de langetermijntrends in de cryptomarkt.

Ondanks de huidige prijsdalingen, blijft Cowen zich richten op de onderliggende bewegingen binnen de Bitcoin-markt, zonder zich te laten leiden door kortetermijnschommelingen.

Bitcoin test cruciale steungrenzen

Bitcoin heeft recentelijk zijn 20-weken voortschrijdend gemiddelde naar beneden doorbroken, wat sinds oktober 2021 niet meer is voorgekomen. Echter, het blijft boven het 21-weken voortschrijdend gemiddelde. De ‘bull market support band’, een combinatie van deze twee gemiddelden, ligt momenteel op $64,824 dollar, terwijl de huidige prijs rond de $63,000 dollar schommelt.

Dit kan een indicator zijn dat er mogelijk een opwaartse beweging aanstaande is, gezien dit een patroon is dat Bitcoin in het verleden vaak rond de zomer heeft vertoond.

Historische patronen suggereren mogelijk herstel

De video wijst op een terugkerend patroon waarbij Bitcoin eind april of begin mei aanzienlijke dalingen meemaakt, gevolgd door een herstel en consolidatie.

Dit fenomeen, bekend als “Sell in May and go away”, heeft zich meerdere keren voorgedaan en lijkt zich dit jaar opnieuw te kunnen ontvouwen.

Strategisch advies: Focus op Dollar Cost Averaging

Cowen benadrukt het belang van een Dollar Cost Averaging (DCA) strategie, vooral als Bitcoin onder de bull market support band zou zakken. Deze strategie helpt beleggers om op regelmatige tijdstippen een vast bedrag in Bitcoin te investeren, ongeacht de prijs, wat kan helpen om risico’s te spreiden en te profiteren van langetermijngroei.

Dominantie van Bitcoin neemt toe, altcoins onder druk

Verder wijst Cowen op een toename van Bitcoin’s dominantie en een afname van de prestaties van Bitcoin-paren en USD-paren. Dit suggereert dat investeerders wellicht voorzichtig moeten zijn met investeringen in altcoins en zich vooral op Bitcoin moeten concentreren tot er een versoepeling in het monetaire beleid komt.

De huidige trends geven aan dat de systematische devaluatie van Bitcoin-paren nog steeds aan de gang is, zij het een jaar later in deze cyclus dan in de vorige.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Volgens crypto analist kan Bitcoin zich herstellen tot cruciale prijsniveaus appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!