De wereldwijde markt voor non-fungible tokens (NFT’s) heeft deze week een flinke daling ervaren, met een afname van 21% ten opzichte van de vorige week. De totale verkoop van NFT’s op 21 unieke blockchains is net iets boven de $100 miljoen dollar uitgekomen in de afgelopen zeven dagen.

Volgens gegevens van CryptoSlam bedroegen de verkopen precies $102.328.020, een daling ondanks een aanzienlijke stijging in het aantal kopers (74,62%) en verkopers (64,31%).

Ethereum en Polygon leiden de markt

Ethereum (ETH) blijft de meest actieve blockchain in de NFT-verkoop en voerde de lijst aan met $38,46 miljoen dollar aan transacties. Ondanks dat het algemeen bekend staat als de toonaangevende NFT-blockchain, zagen de op Ethereum gebaseerde NFT-verkopen deze week een lichte daling van 2,62%.

cryptoslam nft verkopen volume
Bron: Cryptoslam.

Polygon (MATIC) behaalde de tweede plaats met een totale verkoop van $19,92 miljoen dollar, wat een stijging van 13,24% betekent. Deze toename is opmerkelijk, gezien het feit dat Polygon ook een aanzienlijke groei in wash trading zag, die met 46% steeg naar $14,9 miljoen.

Bitcoin (BTC) viel terug naar de derde plaats met een omzet van $17.590.362 dollar, hoewel de verkoop van op Bitcoin-gerichte digitale verzamelobjecten met 59,55% daalde vergeleken met de vorige week.

Solana (SOL) en Mythos Chain (MYTH) behielden hun posities binnen de top vijf, ondanks kleine dalingen in hun verkoopvolumes. Solana bereikte een verkoop van $14,37 miljoen, een lichte daling van 1,69%, en Mythos Chain eindigde de week met $4,61 miljoen, een daling van 3,61%.

Onder de NFT-collecties vielen Cryptopunks en Pudgy Penguins op. Cryptopunks, op het Ethereum-netwerk, genereerde $4,98 miljoen in verkopen, een indrukwekkende toename van 171,29% ten opzichte van de vorige week. Pudgy Penguins, eveneens op Ethereum, en Solana’s DogeZuki Collection presteerden ook sterk, met respectievelijk $3,69 miljoen en $2,43 miljoen in verkopen.

The post NFT verkoop daalt wereldwijd met 21% ondanks toename in kopers en verkopers appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!