CoinShares International heeft de succesvolle verkoop van haar vordering op FTX aangekondigd. Volgens een officieel persbericht is de overeenkomst, die nog onderworpen is aan de gebruikelijke afsluitingsvoorwaarden, goed voor een herstelpercentage van 116% na aftrek van makelaarskosten.

Dit resulteert in een opbrengst van 31,32 miljoen Britse ponden (ongeveer $39,78 miljoen) op een vordering van 26,6 miljoen pond (circa $33,78 miljoen).

Financiële implicaties voor aandeelhouders en klanten

De succesvolle verkoop van de FTX vordering biedt CoinShares mogelijkheden om verhoogde rendementen aan zijn aandeelhouders te bieden en “verbeterde diensten” aan zijn klanten te leveren. Jean-Marie Mognetti, CEO van CoinShares, benadrukte het belang van deze ontwikkeling en verklaarde: “De afwikkeling van de FTX situatie is zeer gunstig geweest voor CoinShares. Dit uitzonderlijke herstelpercentage is een bewijs van de ijver en deskundigheid van ons team.”

Het persbericht meldde verder dat de verkoop CoinShares in staat zal stellen om opnieuw te investeren in “groei mogelijkheden” om zijn marktpositie te verbeteren.

ftx coinshares vordering teruggestort
Bron: Wu Blockchain op X.

Veerkracht ondanks eerdere tegenslagen

In augustus 2022 onthulde CoinShares tijdens de publicatie van zijn tussentijdse resultaten voor het tweede kwartaal een verlies van $21,7 miljoen, toe te schrijven aan zijn blootstelling aan Terra (LUNA), die in mei van datzelfde jaar instortte.

Ondanks deze aanzienlijke tegenslag legde Mognetti uit dat CoinShares “voldoende middelen” had om de marktactiviteiten voort te zetten “dankzij een effectieve strategie.” Het bedrijf blijft deze veerkracht en strategisch succes tonen, zoals blijkt uit de recente succesvolle terugwinning van $39,78 miljoen uit de FTX vordering.

Uitbreiding in Japan door overname FTX arm

Op 20 juni kondigde de Japanse crypto exchange bitFlyer aan dat het de Japanse arm van de ingestorte FTX exchange zou overnemen. De acquisitie zal beginnen met het herbenoemen van FTX Japan tot New Custody Company totdat een nieuwe naam kan worden bepaald.

Volgens een lokaal nieuwsagentschap zou de overname bitFlyer miljarden yen of tientallen miljoenen dollars kosten.

The post CoinShares viert grote winst na succesvolle verkoop FTX vordering appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!