Amerikaanse spot Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) hebben afgelopen week een netto uitstroom van $544,1 miljoen dollar ervaren, wat het totaal over de afgelopen twee weken op meer dan $1,1 miljard dollar brengt. Wereldwijd zagen investeringsproducten in digitale activa een uitstroom van $584 miljoen voor de tweede achtereenvolgende week, volgens het laatste rapport van CoinShares.

Deze producten registreerden ook hun laagste handelsvolumes sinds de lancering van de Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s in januari, met slechts $6,9 miljard.

Reactie op marktsentiment en regionale verschillen

James Butterfill, hoofd onderzoek bij CoinShares, merkt op dat de uitstromen een reactie zijn op het pessimisme onder beleggers over de mogelijkheid van renteverlagingen door de Federal Reserve dit jaar. Hij benadrukt dat deze verdere uitstromen wijzen op een echte marktcorrectie.

In de Verenigde Staten waren de netto uitstromen het grootst met $475 miljoen. Aanzienlijke uitstromen werden ook waargenomen in Canada, Duitsland en Hongkong. Daarentegen registreerden fondsen in Brazilië en Zwitserland netto instromen van respectievelijk $48,5 miljoen en $39 miljoen.

coinshares crypto etf stromen
Bron: Coinshares.

Focus op Bitcoin en altcoin producten

Bitcoin bleef het primaire focuspunt, gezien de omvang van de markt voor spot Bitcoin ETF’s. Ondanks het negatieve sentiment verminderden beleggers hun shortposities niet; producten die short gaan op Bitcoin zagen zelfs $1,2 miljoen aan netto uitstromen.

Aan de andere kant zagen altcoin-investeringsproducten zoals Solana (SOL), Litecoin (LTC) en Polygon (MATIC) netto instromen van respectievelijk $2,7 miljoen, $1,3 miljoen en $1 miljoen, wat wijst op een koopkans die beleggers in de zwakte van de altcoinmarkt zien.

Recente ontwikkelingen en vooruitzichten

Deze ontwikkelingen komen op een moment dat Bitcoin momenteel handelt rond $61.649 en een daling van ongeveer 4% in de laatste 24 uur heeft gezien. Dit valt samen met de aankondiging dat de Mt. Gox Rehabilitatie Trustee vanaf juli ongeveer $9 miljard dollar aan Bitcoin en Bitcoin Cash (BCH) terugbetalingen zal starten.

Ethereum (ETH) gebaseerde investeringsproducten zagen wereldwijd netto uitstromen van $58 miljoen, ondanks beweging rond de potentiële S-1 registratieaanvragen bij de Securities and Exchange Commission (SEC), met een vooruitzicht op een lanceringsdatum in juli.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Bitcoin en Ethereum zien uitstroom; focus verschuift naar altcoins appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!