Deutsche Bank heeft een belangrijke stap gezet in de wereld van cryptocurrencies door samen te werken met het Zwitserse crypto-bedrijf Taurus, dat diensten verleent aan financiële instellingen zoals Credit Suisse en Santander.

Deze samenwerking stelt Deutsche Bank in staat om bewaardiensten te bieden voor de digitale activa van institutionele klanten, waaronder een selectie van cryptocurrencies en getokeniseerde traditionele financiële activa.

Uitbreiding van Taurus op het Stellar netwerk

Taurus heeft zijn activiteiten uitgebreid naar het Stellar-netwerk, bekend om zijn open-source, publieke blockchain. Dit netwerk wordt sinds maandag ondersteund door de digitale activabewaarplatform “Taurus-PROTECT” en het platform voor digitale uitgifte en tokenisatie, “Taurus-CAPITAL”.

Deze integratie maakt het voor banken en uitgevers mogelijk om elk getokeniseerd activum op het Stellar-netwerk uit te geven en te beheren, met volledig aangepaste en geautomatiseerde betalingsstromen.

taurus stellar samenwerking deutsche bank
Bron: Taurus op X.

Strategische groei en technologische voordelen

Jürgen Hofbauer, hoofd van Global Strategic Partnerships bij Taurus, benadrukt dat de integratie met Stellar naadloos aansluit bij de strategische groei van Taurus. De blockchain is geoptimaliseerd voor asset tokenization, wat de bank- en niet-bankklanten van Taurus aanzienlijke voordelen biedt, zoals lagere kosten en snellere transacties.

Dit is vooral voordelig in een breed scala aan tokenisatie toepassingen zoals aandelen, schulden, gestructureerde producten, fondsen, getokeniseerde deposito’s en CBDC’s.

Deutsche Bank’s voorzichtige benadering

Ondanks de uitbreiding in de digitale asset sector, blijft Deutsche Bank voorzichtig met directe betrokkenheid bij crypto-handel. Deze strategische beslissing komt voort uit de wens om te voldoen aan regelgevende eisen en de bredere activiteiten van de bank te beschermen tegen de risico’s die gepaard gaan met cryptocurrency.

Paul Maley, wereldwijd hoofd van de effectendiensten bij Deutsche Bank, onderstreept het belang van digitale activa, die naar verwachting biljoenen dollars zullen omvatten en een prioriteit zullen vormen voor zowel investeerders als bedrijven.

The post Deutsche Bank breidt uit naar crypto met Zwitserse partner Taurus op Stellar netwerk appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!