In zijn nieuwe YouTube-video bespreekt de Nederlandse crypto analist Michaël van de Poppe de huidige toestand van de cryptomarkten en de potentie voor een bear- of bullmarkt.

Van de Poppe benadrukt de flinke correctie in de altcoinmarkten sinds het afgelopen weekend, die vragen oproept over de huidige marktcyclus.

Dalende interesse en dominante Bitcoin

Van de Poppe merkt op dat de algemene interesse in cryptomarkten op een dieptepunt zit door het ontbreken van retailbeleggers. Dit heeft een negatieve invloed op de altcoins, die waarschijnlijk hun eerdere pieken tegenover Bitcoin (BTC) niet zullen overtreffen vanwege verdunning en concurrentie.

Interessant is dat de dominantie van Bitcoin nadert de 58%, wat kan duiden op een mogelijk ‘grafstemming’ voor altcoinbeleggers. Echter, hij identificeert ook tekenen van kracht bij sommige altcoins.

Mogelijke ommekeer en doorbraak

Ondanks de bearish overtonen, ziet Van de Poppe kansen voor een ommekeer. Hij wijst op de aanstaande notering van de Ethereum (ETH) ETF en de toenemende institutionele interesse als mogelijke katalysatoren voor een nieuwe marktuitbraak. De consolidatie van de markt en de voorbereidingen om de all-time highs van 2021 te testen, suggereren dat een nieuwe bullmarkt aan de horizon kan liggen.

Rotatie van Bitcoin naar Ethereum

De video gaat verder met de potentie voor een rotatie van Bitcoin naar Ethereum, wat het einde van de bearmarkt en de start van een bullmarkt zou kunnen signaleren. Van de Poppe is van mening dat Ethereum tegenover Bitcoin al met meer dan 20% is gestegen sinds de recente dieptepunten.

Hij voorspelt dat, als Bitcoin of Ethereum doorbreekt, dit aanzienlijke kracht in de markt zal ontketenen. Bovendien zouden altcoins tijdens een bullmarktjaar een opwaartse momentum van 150% kunnen zien, waarbij Chainlink (LINK) mogelijk beter presteert dan andere.

Conclusie: Einde van de bearmarkt in zicht?

De analist gelooft dat de bearmarkt nog enkele weken kan voortduren, maar hij is optimistisch dat we dicht bij het einde zijn en aan de vooravond staan van een nieuwe bullcyclus.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Michaël van de Poppe voorspelt einde bearmarkt: Nieuwe bullcyclus in zicht? appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!