Gisteren was een turbulent moment voor Bitcoin (BTC) en de bredere cryptomarkt. Na weken van spanning maakte Bitcoin een beruchte duik tot $60.000 dollar en verloor kortstondig dit cruciale prijsniveau. Voor het eerst in bijna twee maanden zakte de koers onder $59.000 dollar, wat de angst onder investeerders aanzienlijk verhoogde.

Ondanks deze dieptepunten heeft Bitcoin zich herpakt en zijn voornamelijk de altcoins die blijk geven van veerkracht.

Dieptepunten en een voorzichtig herstel

De slechtste dag voor Bitcoin in lange tijd begon met een openingsprijs net boven de $63.000. Gedurende de dag onderging de munt een scherpe daling van meer dan 7%, met een dieptepunt van ongeveer $58.400 in de avond—de laagste koers sinds 2 mei.

Deze daling tot de essentiële steunzone van $60.000, waar men al geruime tijd voor vreesde, werd realiteit, met de munt die slechts twee uur onder dit psychologische niveau handelde. Gedurende de nacht klom de koers weer omhoog tot boven de $61.000.

bitcoin koers 1 week
Bitcoin koers in de afgelopen week. Bron: Coinmarketcap.

Recente marktgegevens en vooruitzichten

Volgens de Bybit is Bitcoin in de laatste 24 uur met 2% gedaald en 6% over de afgelopen zeven dagen.

Op de weg omhoog ligt de eerstvolgende weerstand vlak boven de $64.000 dollar. Indien de koers opnieuw onderuit gaat, is de zone rond de $60.000 dollarcruciaal om in de gaten te houden.

Opvallende prestaties van Lido en marktreacties

Het Ethereum (ETH) staking protocol Lido (LDO) blijft indruk maken op de markt met een stijging van 14% op de dag en 25% in de laatste week, dankzij de positieve reacties op zijn fees, inkomsten en het totaal vergrendelde waarde.

Daarnaast ervaren Bitcoin ETF’s aanzienlijke uitstromen, met $174 miljoen aan uitstroom bij sluiting in New York op maandagmiddag, en een wekelijkse uitstroom die bijna $1 miljard bereikte.

Toekomstperspectieven

Wedders op Polymarket geven Bitcoin een kans van 14% om tegen het einde van de week te herstellen tot $65.000. Zij schatten een kans van 71% dat de Ether ETF vóór 4 juli zal beginnen met handelen, wat wijst op een aanhoudend optimisme onder bepaalde beleggers ondanks de huidige volatiliteit.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Bitcoin stijgt weer na daling onder $60.000; altcoins herwinnen terrein appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!