Er komt eindelijk weer wat leven in de cryptomarkt. Ondanks de worsteling van Bitcoin met zijn koers, lijken de altcoins zich voor te bereiden op een sterke comeback. Deze nieuwe run zou mogelijk ook kunnen worden aangewakkerd door de grootste ‘altcoin’ van de cryptomarkt: Ether. Wat maakt ETH op dit moment zo aantrekkelijk voor beleggers?

Banner Ethereum 1

Prijsontwikkelingen van ETH en BTC

Sinds de goedkeuring van de 19b-4 forms voor de Ethereum ETF is de prijs van ETH met 8% gedaald naar $3.367. Maar Bitcoin heeft het nog zwaarder: de koers zakte met bijna 12% naar $60.950. Deze cijfers suggereren dat Ethereum beter standhoudt in de huidige markt. 

Laten we eens kijken naar de 5 redenen van Kyle Reidhead waarom Ether het de komende periode wel eens beter zou kunnen doen dan bitcoin.

1. Geen invloed van Mt. Gox

Anders dan bij Bitcoin, hoeven Ethereum-bezitters zich geen zorgen te maken over de gevolgen van de Mt. Gox-uitbetaling. Dit zorgt voor een stabielere omgeving voor ETH-beleggers.

2. Duitse beleggers houden vast aan ETH

In Duitsland zien we een opvallende trend: beleggers houden hun Ethereum aan, terwijl ze Bitcoin vaker verkopen. Dit wijst op een groter vertrouwen in de toekomst van ETH.

3. Minder verkoopdruk door miners

Sinds Ethereum is overgegaan op proof-of-stake, is de verkoopdruk van miners verdwenen. Bij Bitcoin moeten miners nog steeds regelmatig een deel van hun bezit verkopen om kosten te dekken. Dit verschil kan de prijs van ETH stabieler maken.

4. Verwachte ETF zorgt voor optimisme

De mogelijke introductie van een Ethereum ETF zorgt voor enthousiasme in de crypto-community. Net als bij Bitcoin, kan een ETF meer institutionele beleggers aantrekken en de vraag naar ETH verhogen.

5. Kleiner aanbod, grotere impact

Analisten wijzen erop dat een toename in de vraag naar Ethereum een grotere impact kan hebben dan bij Bitcoin. Er komt namelijk minder nieuwe ETH bij, terwijl de interesse van grote beleggers toeneemt. Dit kan leiden tot schaarste aan ETH op beurzen, wat de koers zou kunnen opdrijven.

Hoewel beide digital assets hun eigen sterke punten hebben, lijkt Ethereum op dit moment beter gepositioneerd voor groei. De komende maanden zullen uitwijzen of deze verwachtingen uitkomen.

The post Ethereum overtreft Bitcoin: 5 redenen waarom ETH nu de slimste keuze is appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!