Kraken MTF, de institutionele tak van de bekende crypto beurs Kraken, heeft aangekondigd dat het zijn steun voor Copper’s ClearLoop uitbreidt. Dit platform stelt institutionele klanten in staat om hun transacties af te wikkelen op de infrastructuur van Copper in plaats van direct op de beurs zelf. Hierdoor kunnen handelaren virtuele saldi op beurzen verhandelen terwijl de werkelijke afwikkeling plaatsvindt binnen het netwerk van ClearLoop.

Dit systeem biedt extra veiligheid voor token balansen, die beschermd worden door Copper, in tegenstelling tot de gebruikelijke opslag op de beurzen zelf.

Beveiliging en risicobeperking centraal

De integratie is vooral gericht op het verminderen van het risico op diefstal van fondsen, een veelvoorkomend probleem bij cryptobeursaanvallen door de jaren heen.

Mark Jennings, CEO van Kraken MTF, benadrukte het belang van deze ontwikkeling: “In de afgelopen jaren hebben de volumes in cryptoderivaten regelmatig die van de spotmarkt overtroffen, waarbij instituties de drijvende kracht zijn achter deze groei. Belangrijke infrastructuurontwikkelingen, zoals de integratie van Kraken MTF met ClearLoop, zullen de basis vormen terwijl de betrokkenheid van institutionele partijen in deze activaklasse blijft toenemen.”

kraken coopper clearloop integratie
Bron: The Block op X.

Uitbreiding van netwerkconnectiviteit

Kraken MTF, dat vijf jaar geleden als Crypto Facilities werd overgenomen en onder toezicht staat van de Britse Financial Conduct Authority (FCA), biedt futurescontracten aan die zijn onderpand met munten zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), XRP, Litecoin (LTC), en Bitcoin Cash (BCH).

Naast de al bestaande connecties met crypto beurzen zoals OKX, Bybit, Deribit, BIT, Gate.io, Bitfinex, Bitget, en PowerTrade, is ClearLoop van plan om binnenkort ook uit te breiden naar Bitstamp en Bitmart, om zo een nog breder netwerk van veilige transactieopties te bieden.

Recente prestaties en toekomstvisie

Deze samenwerking heeft reeds geleid tot flinke handelsvolumes. In mei van dit jaar verwerkte ClearLoop 10,6 miljoen transacties met een nominale waarde van $64,6 miljard dollar. Terwijl de institutionele klantenbasis van Kraken MTF groeit, streeft het bedrijf ernaar om de handelsvolumes van $30 miljard per maand, die het voorheen bereikte, opnieuw te evenaren.

Deze integratie speelt een cruciale rol in het aantrekken en behouden van institutionele klanten die op zoek zijn naar betrouwbare en veilige handelsopties binnen de crypto-industrie.

The post Kraken versterkt crypto infrastructuur met ClearLoop voor institutionele handel appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!