Riot Platforms heeft besloten zijn bod om branchegenoot Bitfarms over te nemen in te trekken. In plaats daarvan richt het bedrijf zich nu op een grondige herziening van het bestuur van Bitfarms, voordat het verdere overnamepogingen overweegt.

Dit nieuwe plan volgt na een reeks mislukte pogingen om tot een constructieve dialoog te komen met het huidige bestuur van Bitfarms.

Speciale aandeelhoudersvergadering geëist

Op 24 juni heeft Riot officieel een speciale aandeelhoudersvergadering aangevraagd met als doel het bestuur van Bitfarms te herstructureren. Het bedrijf stelt voor om voorzitter en interim-CEO Nicolas Bonta en directeur Andrés Finkielsztaitn uit hun functies te verwijderen.

Ook zal er gestemd worden over de verwijdering van elke bestuurder die is aangesteld om de recent ontstane vacature, na het vertrek van medeoprichter Emiliano Grodzki, op te vullen. De stemming zal uiteindelijk bepalen wie deze bestuursleden zal vervangen.

riot platforms bitfarms tweet
Bron: Riot Platforms op X.

Nominaties voor nieuw bestuur

Als reactie op de gestagneerde onderhandelingen met het huidige bestuur van Bitfarms, heeft Riot drie nieuwe kandidaten voorgedragen voor het bestuur: John Delaney, Amy Freedman en Ralph Goehring. Deze genomineerden ontvangen geen vergoeding of financieel voordeel van Riot of een van diens adviseurs, noch direct noch indirect, in verband met de speciale vergadering of hun nominatie.

Eerder overnamebod en aankoop van aandelen

Riot probeerde Bitfarms eerder in april over te nemen voor ongeveer $950 miljoen dollar, een bod dat door Bitfarms werd afgewezen omdat het bedrijf aanzienlijk ondergewaardeerd zou zijn. Sinds dat bod mislukte, heeft Riot gestaag aandelen van Bitfarms gekocht en is daarmee de grootste aandeelhouder geworden met een belang van 14,9%.

Riot heeft aangegeven klaar te zijn om de mogelijkheid van een overname te bespreken met een herzien bestuur van Bitfarms, maar heeft zijn eerdere aanbod van $2,30 dollar per aandeel ingetrokken.

Marktreactie en toekomstplannen

De aandelen van Bitfarms daalden aanzienlijk na de bekendmaking van deze ontwikkelingen, terwijl de aandelen van Riot licht daalden als gevolg van een algemene daling van de Bitcoin (BTC) prijs.

Ondanks de terugtrekking van het overnamebod blijft Riot geïnteresseerd in een fusie, die zou resulteren in ’s werelds grootste openbaar genoteerde Bitcoin mining bedrijf, goed gepositioneerd voor langetermijngroei.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Riot Platforms trekt overnamebod op Bitfarms in en streeft naar herstructurering bestuur appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!