Bitcoin is meestal minder volatiel dan de rest van de markt, maar dat was de afgelopen 24 uur heel anders. De Bitcoin koers kreeg een zware tik, nadat bekend werd dat het in 2014 geïmplodeerde beursplatform Mt. Gox op het punt staat om miljarden dollars aan Bitcoin terug te geven aan zijn gebruikers.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Het Mt. Gox effect slaat Bitcoin omlaag

De dominantie van Bitcoin viel met 1,8% naar beneden naar 54,34%. Die daling markeert de grootste daling op dagbasis sinds 12 januari.

Wat betekent dit? Vooral dat investeerders op dit moment sneller hun geld uit Bitcoin trekken dan andere munten. Bitcoin viel vannacht zelfs tot onder de 59.000 dollar en zit enorm in de problemen.

De grote reden van de daling lijkt dus te zitten in het nieuws omtrent Mt. Gox. Het gevallen beursplatform is van plan om 140.000 Bitcoin uit te delen aan zijn voormalige gebruikers. Die Bitcoin krijgen zij in juli terug.

Veel mensen verwachten blijkbaar dat de oude gebruikers van Mt. Gox hun Bitcoin massaal in de verkoop gooien. Naast het “slechte nieuws” over de Mt. Gox Bitcoin zijn ook de miners en ETFs aan het verkopen.

Andrew Kang is enorm bearish

Andrew Kang van Mechanism Capital is op dit moment behoorlijk bearish over Bitcoin. “Met Mt. Gox, de Duitse overheid die Bitcoin verkoopt en ETFs die leegstromen, verwacht ik dat de steunpunten in de grafiek zullen breken.

Ook voor Nvidia lijkt er sprake van een lokale top. De enige kopers lijken op dit moment met leverage (geleend geld) te werken en korte-termijn handelaren proberen het vallende mes te vangen.

Dit soort koersbewegingen eindigen meestal in een cascade van meerder miljarden. Dat zal het signaal zijn”, aldus Andrew Kang.

Volgens Kang lijkt deze cyclus heel erg op de zomer van 2021. Destijds viel de Bitcoin koers na een lange periode van stijgingen ook hard naar beneden. Iedereen rekende op een opleving, maar die kwam er niet.

Uiteindelijk duurde het best lang voordat Bitcoin het positieve momentum weer op wist te pakken. Voor de lange termijn is hij nog wel bullish. Zo voorziet hij in 2025 de ultieme top voor Bitcoin van deze cyclus. Wat dat betreft is het volgens hem dus vooral een kwestie van geduldig zijn op dit moment.

The post Mt. Gox effect? Bitcoin dominantie daalt gigantisch appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!