In de afgelopen jaren is de samensmelting van de crypto- en game-industrie steeds duidelijker geworden. Deze fusie, bekend als Web3 gaming, biedt unieke voordelen die de manier waarop we over games denken kunnen transformeren.

Spelers kunnen daadwerkelijk eigenaar worden van in-game items zoals skins, wapens en personages via non-fungible tokens (NFT’s). Dit eigendom maakt het mogelijk om items te kopen, verkopen en verhandelen buiten het spel om.

Optimisme in de sector

Verschillende experts zijn tegenover Cointelegraph optimistisch over de potentie van Web3 gaming, ondanks dat mainstream toepassingen nog op zich laten wachten. Marc Mercuri, Chief Blockchain Officer van het aankomende shooter spel Shrapnel, benadrukt het belang van eenvoud in gameplay. “Als ik een spel wil spelen en het is geweldig, dan zou ik niets hoeven te weten over Web3,” stelt Mercuri.

Hij voegt toe dat er ook ruimte moet zijn voor spelers die willen profiteren van gedecentraliseerde financiën (DeFi), zoals het verhandelen van skins of het verkrijgen van leningen tegen deze activa.

crypto gaming nick greenawalt tweet
Bron: Nick Greenawalt op X.

De uitdagingen van gebruiksvriendelijkheid

Een soepele gebruikerservaring is cruciaal voor de groei van Web3 gaming, iets wat JacobC.eth, oprichter en CEO van HyperPlay, erkent. Hij reageerde op een virale meme die de complexiteit en frustraties rond de gebruikerservaring in Web3 games belichtte.

De meme illustreerde een spelsituatie waarbij elke schiethandeling een transactiebevestiging via MetaMask vereiste, wat de spelervaring ernstig verstoorde.

Gaming als katalysator voor blockchain adoptie

Volgens Toby Batton, oprichter en CEO van Web3 game studio Ex Populus, heeft de game-industrie het potentieel om blockchain-technologie mainstream te maken. “Met een publiek van miljarden spelers wereldwijd en de naadloze integratie van blockchain toepassingen, staat gaming op het punt om een belangrijke doorbraak te realiseren,” zegt Batton.

Hij gelooft dat de vrijheid om eigendom van in-game items te hebben en te verhandelen de aantrekkingskracht van games aanzienlijk verhoogt.

The post Web3-gaming is ‘klaar voor lancering’, verklaren topmanagers appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!