Donald Trump is weer in de race om de volgende president van de Verenigde Staten te worden. Opvallend is dat hij ditmaal lijkt te kiezen voor een pro-Bitcoin strategie. Hij liet zich de afgelopen weken meerdere malen positief uit over Bitcoin en uit nu zijn zorgen over het machtsverlies van Amerika door de dalende dollarinteresse.

Zorgen over Amerika

In een nieuw interview met de All-In Podcast vertelt Donald Trump dat hij zich zorgen maakt over het feit dat steeds meer landen de Amerikaanse dollar loslaten. Ook legt hij uit hoe importheffingen Amerika een concurrentievoordeel kunnen opleveren ten opzichte van andere landen.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Trump denkt dat het invoeren van nieuwe en hogere importtarieven de de-dollarisatie trend kunnen stoppen en de Amerikaanse dollar belangrijker kunnen maken in de wereldhandel.

“Ik geloof enorm in importheffingen, omdat ik denk dat ze twee dingen opleveren. Als eerste economische groei, maar ook politieke macht”, aldus Donald Trump. Volgens de presidentskandidaat zou het verliezen van de status van wereldreservemunt voor de Amerikaanse dollar hetzelfde betekenen als het verliezen van een oorlog.

Het is duidelijk dat Trump op bepaalde gebieden gaat ingrijpen als hij in november wordt gekozen als de nieuwe president van de Verenigde Staten. “Dat zou ons echt een derdewereldland maken. We zijn zoveel landen verloren”, aldus een bezorgde Trump.

Trump noemt specifieke landen

Specifieke landen die Trump noemt in dit geval zijn Rusland, Oekraïne, China, Iran en Saudi-Arabië. “Dit is een tragedie. Dit is een grote ontwikkeling die ons land plaagt en dat kunnen we niet zomaar laten gebeuren”, roept hij in de podcast.

Er gaan al langer geruchten dat Rusland, China en de overige BRICS-landen bezig zijn met de creatie van een eigen valuta. Dat vormt op dit moment nog geen direct bedreiging voor de Amerikaanse dollar, omdat er in de verste verte nog geen serieus alternatief is, maar dat is volgens Trump geen reden om niet bezorgd te zijn.

Wat dit voor Bitcoin zou betekenen is op voorhand lastig te voorspellen. Op basis van eerder uitspraken van Trump lijkt het positief voor de digitale munt als Trump wordt verkozen in november.

The post Trump waarschuwt voor machtverlies VS door dalende dollarinteresse appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!