De Crypto Fear and Greed Index, die het heersende sentiment in de markt voor Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies weergeeft, staat momenteel op het laagste niveau in de afgelopen 18 maanden.

Op 25 juni zakte de index met 21 punten naar onder de 30, waarmee het voor het eerst sinds 11 januari 2023 in de zone van ‘Angst’ belandde. Destijds was de prijs van Bitcoin $17.200, kort na het ineenstorten van de crypto beurs FTX.

Sterke dalingen en negatief sentiment

Deze daling is een van de grootste dagelijkse dalingen die in de afgelopen jaren is waargenomen. Een week geleden bevond de index zich nog op 74, wat wordt beschouwd als de ‘Hebzucht’ zone. Gisteren, op 24 juni, daalde Bitcoin tot $59.471 dollar, het laagste punt in zeven weken.

Investeerders tonen een negatief sentiment door meer dan $1 miljard dollar terug te trekken uit spot Bitcoin ETFs gedurende de laatste 10 handelssessies. Deze uitstroom komt voort uit zorgen over een mogelijke verkoop van $8 miljard aan Bitcoin door Mt. Gox, het plan van Japan om schuldeisers in Bitcoin te betalen en de verkoop van Bitcoin-reserves door Duitsland.

Componenten van de Fear and Greed Index

De Crypto Fear and Greed Index neemt verschillende factoren mee in zijn berekening, waaronder marktvolatiliteit (25%), handelsvolume (25%), de dominantie van Bitcoin (10%) en trends (10%). Vroeger werd ook rekening gehouden met enquêtes (15%), maar deze metriek is momenteel gepauzeerd.

Sinds de index een score van 90, aangeduid als ‘Extreme Hebzucht’, bereikte op 5 maart — toen Bitcoin zijn voorgaande hoogste prijs van $69.000, behaald in november vorig jaar, oversteeg — is de index overwegend bearish gebleven.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Crypto angst op hoogtepunt: Fear and Greed index op laagste stand in 18 maanden appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!