In een nieuwe video update op YouTube heeft crypto analist Benjamin Cowen zijn inzichten gedeeld over de grote daling van de Bitcoin Fear & Greed Index.

Deze index, die normaliter fluctueert tussen “hebzucht” en “angst”, is in de afgelopen 24 uur verschoven van een niveau van hebzucht naar angst, wat belangrijke implicaties kan hebben voor de prijsbewegingen van Bitcoin (BTC).

Historische patronen suggereren naderende verandering

Cowen benadrukt dat de index slechts zes dagen geleden nog op 74 stond en nu is gedaald naar 30, een niveau dat voor het laatst werd waargenomen in september 2021. Deze scherpe daling is historisch gezien een indicator voor aanzienlijke marktbewegingen.

Volgens Cowen is het essentieel om de index nauwlettend in de gaten te houden en te vergelijken met eerdere patronen die kunnen wijzen op toekomstige prijstrends van Bitcoin.

Mogelijke marktdynamiek in Q4 beïnvloed door vertraging in renteverlagingen

Een belangrijk aspect dat Cowen aanhaalt, is de invloed van het monetaire beleid van de Federal Reserve op Bitcoin. De vertraging in de renteverlagingen kan de typische opleving in het vierde kwartaal, die Bitcoin in voorgaande cycli heeft ervaren, beïnvloeden.

Dit kan leiden tot een minder voorspelbare beweging in Q4, hoewel de historie suggereert dat er mogelijk een herstel plaatsvindt na een zomerdieptepunt.

Lange termijn perspectief blijft cruciaal

Cowen dringt er bij investeerders op aan om een langetermijnperspectief te behouden en zich niet te laten meeslepen door korte-termijn volatiliteit.

Het observeren van trends en het analytisch benaderen van de Fear & Greed Index samen met andere bewegende gemiddelden zou investeerders kunnen helpen bij het maken van geïnformeerde beslissingen.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Daling in Fear & Greed Index kan volgens crypto analist mogelijk keerpunt voor Bitcoin zijn appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!