De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen paar dagen hard gekelderd, maar vandaag staat de markt licht in het groen. We bevinden ons nog altijd boven de belangrijke grens van $60.000, maar desalniettemin zit de angst er goed in. Verschillende altcoins schieten vandaag omhoog met meerdere grote coins die dubbele cijfers in het groen noteren.

Blik op de crypto markt

De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar, is vandaag met 0,6% gestegen tot $2,38 biljoen in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin is momenteel te koop voor een prijs van €57.324 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Over de afgelopen 24 uur is dat een stijging van 1,76%. Op de in Dubai gesitueerde exchange Bybit powered by SATOS komt de prijs daarmee uit op $62.055.

De hardste stijgers, waaronder BRETT

De hardste stijgers uit de top 100 grootste cryptocurrencies zijn als volgt:

  • Brett (BRETT) is met 21,8% gestegen tot $0.1633.
  • Aave (AAVE) is met 16,5% gestegen tot $94.28.
  • Dogwifhat (WIF) is met 15,5% gestegen tot $1.95.
  • Fetch.ai (FET) is met 13,1% gestegen tot $1.64.
  • Bonk (BONK) is met 12,8% gestegen tot $0.00002306.
  • Pepe (PEPE) is met 14,1% gestegen tot $0.00001231.
  • Stacks (STX) is met 12,0% gestegen tot $1.75.

Vooral Brett doet het uitstekend. De koers van BRETT is vandaag met meer dan 20% gestegen en toont een sterke positieve trend. Opvallend is ook de aanwezigheid van andere grote memecoins zoals WIF, BONK en PEPE. Opnieuw zijn het dus memecoins die de show stelen op de cryptomarkt.

De hardste dalers, zijn er niet

Normaal gesproken bespreken we hier de hardste dalers van de dag, maar gek genoeg zijn er vandaag helemaal geen daler. Geen enkele coin uit de top 100 van grootste cryptocurrencies staat momenteel in het rood. Dat is op zijn minst opmerkelijk te noemen, gezien het sentiment in de markt de afgelopen dagen. Er is dus duidelijk sprake van een prima bounce voor altcoins.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers.

Pak €10,- gratis!

Het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen dag

Het belangrijkste nieuws van vandaag heeft te maken met memecoins die weer massaal bezig zijn met een uitbraak naar boven. Zoals we hierboven al zagen staan memecoins vandaag dik in het groen met uitschieters die meer dan 20% zijn gestegen.

Naast memecoins zijn het ook AI-gerelateerde altcoins die goede zaken doen vandaag. Coins als FET en AGIX gaan als een raket. Het is kortom een uitstekende dag voor de gemiddelde altcoin-fanaat vandaag.

Het bericht Crypto Radar: Bitcoin koers vindt steun en altcoins schieten omhoog verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!