De bekende pseudonieme crypto analist Dave the Wave heeft zijn visie gedeeld over de toekomst van Bitcoin (BTC) na een grote prijscorrectie. Volgens hem is de daling onder de $60.000 dollar, die vannacht plaatsvond, een teken dat er geen sprake meer is van een parabolische groei voor Bitcoin.

Deze correctie wordt gezien als een gezonde ontwikkeling die nodig is om op langere termijn een stevigere basis te leggen voor de munt.

Consolidatie en toekomstige groei

Dave the Wave benadrukt dat deze fase van consolidatie Bitcoin de mogelijkheid biedt om zich verder te stabiliseren. “Een positieve kant aan het feit dat Bitcoin niet parabolisch gaat, is dat de munt zich hiermee op een stabiele manier kan blijven ontwikkelen. Consolidatie gevolgd door hernieuwde kracht richting het vierde kwartaal”, verklaart hij.

Deze aanpak zou op termijn zelfs kunnen leiden tot hogere koersen dan wanneer een manische marktstijging eerder zou plaatsvinden.

bitcoin dave the wave parabolische tweet
Bron: Dave the Wave op X.

Bitcoin’s mogelijke terugval naar $50.000

De analist heeft ook voorspeld dat Bitcoin mogelijk kan terugvallen naar de $50.000, waarbij het steun zou moeten vinden op het 0,382 Fibonacci-niveau binnen zijn logarithmic growth curve (LGC)-model. Dit model probeert de langtermijnkoers cyclus van Bitcoin te voorspellen en filtert kortetermijnvolatiliteit.

Een daling naar $50.000 zou Bitcoin terugbrengen naar wat Dave the Wave beschrijft als de “koopzone”, een ideale instapmogelijkheid voor langetermijnbeleggers.

Huidige marktontwikkelingen

Dave the Wave suggereert dat beleggers geduld moeten hebben tot het vierde kwartaal van 2024, waarbij hij optimistisch blijft over de mogelijkheid dat Bitcoin zich weer aan de bovenkant van het trendkanaal kan positioneren, rond het niveau van $71.000 tot $72.000 dollar.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Geen parabolische sprongen meer voor Bitcoin, zegt analist appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!