Bitcoin (BTC) dreigt meer correcties te ondergaan nu het de drempel van een ’topzware’ zone nadert. Dit zegt een bekende on-chain-analist die op het socialemediaplatform X (voorheen Twitter) actief is onder de naam Checkmate.

Risico op grote dalingen

Checkmate, die ongeveer 94.500 volgers heeft, legt uit dat een ’topzware’ zone ontstaat wanneer “te veel mensen te veel munten kopen tegen een te hoge prijs.” Hij benadrukt de ernst van de situatie door te stellen: “Onder water zijn met -1% is heel anders dan -20%.”

Volgens hem bevinden Bitcoin-houders op korte termijn zich op een cruciaal beslissingspunt, waarbij ze een opleving kunnen verwachten, maar ook een mogelijke faseverschuiving.

bitcoin checkmate analyse
Bron: Checkmate op X.

Belang van marktperspectief

De analist moedigt handelaren aan om alert te zijn op mogelijke aanwijzingen die een verandering in marktsentiment kunnen signaleren. “Hoewel we nog niet ’topzwaar’ zijn, staan we op het punt om daar naartoe te bewegen,” stelt hij. Checkmate verwacht dat de markt vaak moet dalen voordat deze weer kan stijgen, en na 18 maanden van voornamelijk stijgende prijzen is een consolidatieperiode niet alleen te verwachten, maar ook noodzakelijk.

Hij adviseert handelaren om realistisch te blijven en niet paniekerig te reageren op korte termijn schommelingen. “Blijf de zaken in perspectief zien, blijf bescheiden en blijf sats stapelen,” concludeert hij.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Bitcoin nadert gevaarlijke ’topzware’ zone, waarschuwt on-chain analist appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!