De Bitcoin (BTC) optiemarkt bereidt zich voor op een periode van verhoogde volatiliteit, zo blijkt uit een recente notitie van Luuk Strijers, CEO van Deribit, gedeeld met nieuwsplatform The Block.

Deze vrijdag ziet een belangrijke vervaldatum die invloed zal hebben op maar liefst 20% van het openstaande interesse, die in-the-money (ITM) zal verlopen, wat neerkomt op een notionele waarde van meer dan $2,7 miljard dollar. De totale waarde van de opties die op deze dag verlopen, bedraagt meer dan $10 miljard dollar.

Invloed van Quadruple Witching

Het fenomeen van de ‘quadruple witching’ vindt vier keer per jaar plaats en valt samen met het einde van elk kwartaal. Tijdens deze periode verlopen contracten voor indexfutures, indexopties, opties en futures gelijktijdig, wat vaak resulteert in verhoogde volatiliteit en handelsvolumes.

Gezien een aanzienlijk deel van deze open interesse gewoonlijk in-the-money is, is er potentie voor flinke handelsactiviteit naarmate deze contracten hun expiratie naderen.

bitcoin koers 7 dagen
Bitcoin koers in de afgelopen 7 dagen. Bron: Coinmarketcap.

Marktvooruitzichten en -strategieën

Volgens Strijers is er ondanks het korte termijn bearish sentiment in de distributie van Bitcoin open interesse een positieve verschuiving te verwachten door handelaren tegen 12 juli, gekeken naar de opties skew. Michael Dunn, president van Bitnomial Exchange, voegt toe dat marktdeelnemers hun juni-futures contracten hebben doorgerold naar juli, waardoor de open interesse behouden blijft en expiratie van contracten wordt vermeden.

Dit duidt op een strategie waarbij handelaren nog steeds proberen te profiteren van verhoogde prijzen verder op de curve.

Actuele prijsbewegingen

Op het moment van schrijven werd Bitcoin verhandeld voor ongeveer $61.020 dollar een daling van 2% in de afgelopen 24 uur volgens gegevens van Bybit. Ethereum (ETH) daalde met 1,2% naar $3,352 in dezelfde periode.

De wereldwijde cryptocurrency marktkapitalisatie stond op $2,36 biljoen dollar, een daling van 1,1% in de laatste 24 uur.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Cryptomarkten op scherp: $10 miljard aan Bitcoin opties vervalt deze vrijdag appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!