Nu Holdings, beter bekend als Nubank, de grootste fintech bank in Latijns-Amerika, heeft een samenwerking aangekondigd met Lightspark om het Bitcoin Lightning Network en Universal Money Addresses (UMA) te integreren op haar platform.

Deze integratie is bedoeld om de dienstverlening van Nubank te verbeteren door Bitcoin (BTC) en fiat transacties bijna in realtime en tegen lage kosten mogelijk te maken.

Technologische ontwikkelingen en klantgerichte oplossingen

David Marcus, CEO en medeoprichter van Lightspark, uitte zijn enthousiasme over de rol die zijn bedrijf speelt in het toegankelijk maken van het Lightning-netwerk voor de 100 miljoen klanten van Nubank. “Bij Lightspark zijn we verheugd om Nubank te helpen evolueren in haar crypto-oplossingen. Het is ook fantastisch om samen te werken met het getalenteerde team bij Nu,” zei Marcus.

Lightspark’s geavanceerde technologie, waaronder SDK’s, API’s en AI-tools, zal naar verwachting een naadloze integratie en optimalisatie van transacties faciliteren. Deze samenwerking sluit aan bij de missie van Nubank om efficiënte, kostenbesparende oplossingen voor haar klanten te bieden, terwijl Lightspark Nubank ondersteunt in de evolutie van haar Bitcoin-diensten.

nubank bitcoin lightning integratie
Bron: Bitcoin Magazine op X.

Versterking van de klantrelaties en technische vooruitgang

Thomaz Fortes, uitvoerend directeur bij Nubank Cripto, benadrukte dat de samenwerking met Lightspark, die een uitstekende technische oplossing heeft ontwikkeld voor het Bitcoin Lightning Network, een volgende stap is in de missie van Nubank om de beste oplossingen voor haar klanten te bieden en de langdurige relatie met hen te versterken.

“De toekomstige integratie van Lightning onderstreept Nu’s voortdurende missie om efficiëntere diensten met grotere snelheid en lagere kosten via blockchain-technologie te bieden,” voegde Fortes toe.

Belangrijke mijlpaal voor het Lightning Network

Lightspark benadrukte verder het belang van deze samenwerking als een belangrijke mijlpaal voor het Lightning Network, wat mogelijk de algehele gebruikservaring zou kunnen versterken en de Bitcoin-ervaring van Nubank voor haar meer dan 100 miljoen klanten in Brazilië, Mexico en Colombia zou kunnen verbeteren.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Nubank en Lightspark werken samen om Bitcoin transacties te versnellen appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!