De voorraad van Ethereum (ETH) heeft sinds medio april een constante stijging ervaren, te danken aan de Dencun upgrade die eerder dit jaar is geïmplementeerd.

Deze technische verbetering heeft de manier waarop transacties worden verwerkt op het Ethereum netwerk aanzienlijk efficiënter gemaakt, wat leidt tot een verminderde concurrentie om blokruimte en een verhoogde activiteit op Layer-2 oplossingen zoals Arbitrum (ARB) en Optimism (OPT).

Inflatie na deflatie

Voorheen kenmerkte Ethereum zich door een deflatoir model, waarbij de totale voorraad Ether afnam omdat er meer Ether werd verbrand dan dat er werd geproduceerd. Echter, sinds 14 april is deze trend omgekeerd naar een inflatoire fase, waarbij er in 74 dagen tijd 112.000 nieuwe Ethers aan de voorraad zijn toegevoegd.

Vergelijking van inflatie met Bitcoin

De jaarlijkse groei van de Ethereum voorraad bedraagt momenteel 0,59%, wat aanzienlijk lager is dan de inflatie van Bitcoin (BTC), die rond de 0,85% ligt.

Ondanks dat Ethereum en Bitcoin steeds dichter bij elkaar komen qua inflatiecijfers sinds de Bitcoin halving in april 2024, blijft Ethereum moeite hebben om beter te presteren dan Bitcoin.

Voordelen van de Dencun upgrade

De Dencun upgrade heeft niet alleen de efficiëntie verbeterd, maar ook de kosten voor het uitvoeren van transacties op Layer-2 netwerken drastisch verlaagd. Deze kostenreductie heeft echter geleid tot een afname van het aantal Ethers dat wordt verbrand, wat bijdraagt aan de huidige inflatoire situatie.

Ondanks de inflatie van de laatste weken is de totale voorraad van Ethereum nog steeds aanzienlijk gedaald sinds de overgang naar het Proof-of-Stake (PoS) consensus mechanisme in september 2022. Meer dan $1,1 miljard dollar aan Ethereum is sindsdien verbrand, wat de langetermijnvooruitzichten van de valuta blijft beïnvloeden.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Ethereum voorraad groeit: Minder verbranding door efficiëntere transacties appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!