Een Bitcoin wallet van een miner uit het Satoshi-tijdperk is na een winterslaap van 14 jaar wakker geworden. De miner in kwestie verdiende op dat moment nog 50 Bitcoin per blok. Het grote verschil met vandaag? Op dat moment kon je één Bitcoin kopen voor 0,05 dollar.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

$3 miljoen verdienen met $25

De wallet in kwestie verstuurde na zijn lange rustperiode 50 Bitcoin naar Binance. Het “Satoshi-tijdperk” refereert naar de periode waarin Satoshi nog van zich liet horen omtrent Bitcoin.

Tussen 2009 en 2011 was hij nog actief op verschillende internetfora. Daarna verdween de mysterieuze bedenker van Bitcoin van het toneel en zagen we hem nooit meer terug.

De miner in kwestie ontving zijn 50 Bitcoin in juli 2010. Destijds waren die Bitcoin dus ongeveer 25 dollar waard. Nu krijg je zo’n 3 miljoen dollar voor 50 BTC.

Wat dat betreft is de miner er dus in geslaagd om een investering van 25 dollar om te toveren in een bedrag van 3 miljoen dollar. Dat is behoorlijk knap, omdat hij ook op een Bitcoin koers van 10 dollar al met een behoorlijke winst had kunnen verkopen.

De evolutie van Bitcoin mining

Deze Bitcoin komen uit een tijdperk waarin het voor individuen nog mogelijk was om met hun laptops en gamecomputers te minen. Dat is nu niet meer het geval.

Satoshi Nakamoto had destijds waarschijnlijk ook niet voorzien dat hij een miljardenbusiness zou creëren. Veel Bitcoin miners zijn nu zelfs beursgenoteerde bedrijven, die worden gezien als een speculatieve manier om in Bitcoin te investeren.

Bitcoin mining is een miljardenbal geworden, waarbij je het niet meer red met een simpele thuiscomputer. Het tijdperk dat inviduele miners geregeld blokken wisten te vinden is definitief voorbij.

Het is te hopen dat die tijd ook niet meer terugkomt, want dat zou betekenen dat er iets goed is misgegaan met Bitcoin. Waarschijnlijk zal de hashrate alleen maar blijven stijgen en stijgen de komende jaren.

The post Bitcoin miner uit Satoshi-tijdperk verandert $25 in $3 miljoen appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!