Met de Amerikaanse presidentsverkiezingen in aantocht, rijst de vraag: wie is beter voor de toekomst van Bitcoin en crypto, Joe Biden of Donald Trump? Experts uit de industrie delen hun mening over deze belangrijke kwestie.

Banner Bitcoin 1

Onder president Biden heeft de SEC (Securities and Exchange Commission), geleid door Gary Gensler, een strenge houding aangenomen tegenover crypto. Dit heeft tot kritiek geleid van prominente figuren in de industrie. Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, uit felle kritiek op Gensler’s aanpak. Hij stelt dat Gensler heeft gefaald in het aanpakken van grote problemen zoals de FTX-fraude en de situatie rond Binance.

Mogelijke invloed op de verkiezingen

Mark Cuban, bekende ondernemer en crypto-voorstander, waarschuwt dat de strenge regelgeving onder Biden jonge kiezers kan afschrikken. Veel jongeren hebben geïnvesteerd in crypto en kunnen zich vervreemd voelen door het huidige beleid. Dit zou Biden stemmen kunnen kosten in de komende verkiezingen.

Trump’s pro-crypto houding

Aan de andere kant staat Donald Trump bekend om zijn openlijke steun voor Bitcoin en blockchain-technologie. Niel Roarty, analist bij Stocklytics, geeft aan dat de crypto-industrie over het algemeen meer naar Trump neigt vanwege deze positieve houding.

De voor- en nadelen van beide benaderingen

Biden’s voorzichtige aanpak en strengere regelgeving kunnen innovatie belemmeren, maar zorgen wel voor meer stabiliteit en veiligheid in de markt. Dit kan op lange termijn gunstig zijn voor de ontwikkeling en acceptatie van crypto.

Trump’s enthousiasme voor crypto zou kunnen leiden tot snellere groei en innovatie, maar mogelijk ten koste van bepaalde veiligheidsmaatregelen.

Wat brengt de toekomst?

Het aankomende televisiedebat tussen Biden en Trump op CNN kan cruciaal zijn voor de toekomst van crypto in de VS. Hier kunnen beide kandidaten hun visie op digital assets en blockchain-technologie uiteenzetten.

De uitkomst van de verkiezingen kan grote gevolgen hebben voor de regulering en adoptie van cryptocurrencies in de Verenigde Staten en daarbuiten. Terwijl de crypto-community gespannen afwacht, blijft het de vraag of de voorkeur voor Trump’s enthousiasme of Biden’s voorzichtigheid uiteindelijk beter zal zijn voor de toekomst van Bitcoin en andere digital assets.

The post Wie is beter voor Bitcoin, Trump of Biden? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!