De Amerikaanse politicus Matt Gaetz heeft een wetsvoorstel ingediend dat burgers de mogelijkheid moet bieden om hun federale inkomstenbelasting met Bitcoin (BTC) te betalen.

Dit plan, gericht op het aanpassen van de Internal Revenue Code van 1986, zou volgens Gaetz innovatie bevorderen, efficiëntie verbeteren en meer flexibiliteit bieden aan de Amerikaanse burgers.

Potentiële gevolgen voor Bitcoin

Het voorstel van Gaetz kan de adoptie van cryptocurrency in de Verenigde Staten aanzienlijk verhogen. Echter, de noodzaak voor de overheid om ontvangen Bitcoin te verkopen om haar uitgaven te dekken, kan leiden tot een aanbodschok en verhoogde verkoopdruk op Bitcoin.

In 2023 betaalden Amerikaanse belastingbetalers ongeveer $1,7 biljoen dollar aan inkomstenbelasting. Als slechts 1% van hen in Bitcoin zou betalen, zou dit neerkomen op ongeveer $18 miljard dollar aan Bitcoin die aan de overheid wordt overgedragen.

bitcoin voorstel belasting betalen amerika
Bron.

Regelgevende uitdagingen en marktstabiliteit

Het invoeren van Bitcoin voor belastingbetalingen vereist duidelijke regelgeving om naleving te waarborgen en misbruik te voorkomen. Regelgevende onzekerheid kan invloed hebben op marktsentimenten en de prijs van Bitcoin.

Het voorstel zou, indien aangenomen, een grote stap zijn voor de adoptie van cryptocurrency in de VS en zou de Amerikaanse belastingcode ingrijpend veranderen.

Breder gebruik van Bitcoin in vastgoed en hypotheken

Nancy Mace, vertegenwoordiger van South Carolina, steunt Gaetz’ voorstel en koppelt het aan haar eigen initiatief om Bitcoin te gebruiken voor belastingen op onroerend goed en hypotheken.

“Gebruik je Bitcoin om belasting te betalen met het wetsvoorstel van Matt Gaetz, en sluit een hypotheek af met ons crypto-voorstel,” stelt ze.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Nieuw wetsvoorstel in VS: Bitcoin als betaalmiddel voor federale belastingen appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!