De cryptowereld is in rep en roer na een schokkende onthulling over Solana. Het dagelijkse handelsvolume van stablecoins op dit platform blijkt flink overdreven te zijn. Wat is er aan de hand en wat betekent dit voor de toekomst van Solana?

Van 100 miljard naar 7 miljard in één dag

Recente rapporten tonen een dramatische daling in het handelsvolume van Solana. Waar eerder cijfers van 75 tot 100 miljard dollar per dag werden gerapporteerd, is dit nu gedaald naar slechts 7 miljard dollar. Deze enorme afname roept veel vragen op over de betrouwbaarheid van eerdere cijfers.

Banner Solana 1

Wash trading onder de loep

Experts wijzen naar ‘wash trading’ als mogelijke oorzaak van de opgeblazen cijfers. Bij deze praktijk kopen en verkopen beleggers herhaaldelijk digital assets aan zichzelf, waardoor een kunstmatig hoog handelsvolume ontstaat. Dit kan een vertekend beeld geven van de werkelijke activiteit op het platform.

USDC in het middelpunt

De stablecoin USDC lijkt een hoofdrol te spelen in deze kwestie. Zelfs met het nieuwe, lagere volume van 7 miljard dollar, schatten deskundigen dat nog steeds 90% van dit bedrag het resultaat kan zijn van wash trading.

Gevolgen voor beleggers en de markt

Deze onthulling kan grote gevolgen hebben voor beleggers die beslissingen hebben genomen op basis van de eerder gerapporteerde cijfers. Het vertrouwen in Solana als DeFi-platform staat onder druk, wat kan leiden tot een uitverkoop en koersdalingen op korte termijn.

Toekomst van Solana

Ondanks deze tegenvaller blijft Solana technisch gezien een sterk platform. De blockchain staat bekend om zijn snelheid en schaalbaarheid, wat het nog steeds een interessante optie maakt voor DeFi-toepassingen.

De komende tijd zal cruciaal zijn voor Solana. Het team achter het project zal snel en transparant moeten reageren om het vertrouwen van de crypto-community te herstellen. Tegelijkertijd zullen beleggers en analisten de ontwikkelingen rond Solana nauwlettend in de gaten houden om te zien hoe dit zich verder ontvouwt.

The post Hoe kan het dat Solana 93% minder handelsvolume heeft? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!