VanEck, een bekende vermogensbeheerder, heeft een aanvraag ingediend voor de eerste Solana ETF in de Verenigde Staten. Dit zou een grote stap kunnen zijn voor de adoptie van Solana. Wat betekent dit voor de toekomst van deze veelbelovende blockchain?

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Wat is een Solana ETF?

Een Solana ETF zou beleggers de mogelijkheid geven om indirect in Solana te investeren via de reguliere aandelenmarkt. Dit maakt het voor traditionele beleggers eenvoudiger om blootstelling te krijgen aan deze blockchain-technologie.

VanEck ziet Solana als grondstof

Matthew Sigel, hoofd Digital Assets bij VanEck, heeft op sociale media uitgelegd waarom ze Solana als een waardevolle investering zien. Hij prijst de snelheid en schaalbaarheid van het netwerk en stelt dat SOL, de native token van Solana, vergelijkbaar is met grondstoffen zoals Bitcoin en Ethereum.

Waarom is dit belangrijk?

De classificatie van Solana als grondstof kan belangrijke gevolgen hebben voor de regelgeving. Als de SEC (Securities and Exchange Commission) akkoord gaat met deze visie, zou dit de weg kunnen vrijmaken voor meer Solana-gerelateerde financiële producten.

Sigel benadrukt dat Solana’s blockchain opereert als één globale machine, zonder de noodzaak voor extra lagen of sharding. Dit maakt het netwerk volgens hem bijzonder geschikt voor veel toepassingen.

Wat betekent dit voor beleggers?

Als de Solana ETF wordt goedgekeurd, zou dit een gereguleerde manier bieden om te investeren in de groei van het Solana-ecosysteem. Dit kan vooral aantrekkelijk zijn voor institutionele beleggers die geïnteresseerd zijn in blockchain-technologie, maar niet direct in crypto willen handelen.

The post VanEck wil Solana ETF lanceren: Gaat deze crypto de mainstream bereiken? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!