Coinbase heeft rechtszaken aangespannen tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC). Deze rechtszaken, ingediend op 27 juni bij het Amerikaanse District Court voor het District of Columbia, beschuldigen de toezichthouders ervan dat ze niet hebben voldaan aan verzoeken om informatie onder de Freedom of Information Act (FOIA).

Deze beschuldigingen suggereren een poging van federale agentschappen om de crypto-industrie uit te sluiten van de banksector.

FOIA-verzoeken onthuld

De FOIA-verzoeken die aan de SEC waren gericht, zochten informatie over de visie van het agentschap op Ethereum, met name de overgang naar een proof-of-stake (PoS) consensusmechanisme. Via haar consultant, History Associates Inc., vroeg Coinbase naar documenten gerelateerd aan Ethereum (ETH) 2.0 en eerdere onderzoeken met betrekking tot Zachary Coburn en Enigma MPC.

Volgens juridische documenten heeft History Associates verklaard dat federale financiële toezichthouders, waaronder de SEC, FDIC en de Federal Reserve Board, “alle beschikbare regelgevende hulpmiddelen hebben gebruikt om de digitale activa industrie te ondermijnen”.

coinbase aanklacht sec
Bron.

Klachten van Coinbase

De klachten van Coinbase stellen dat de regelgevende acties tegen de crypto-industrie deel uitmaken van een bredere inspanning om deze te ondermijnen. Deze rechtszaken beschrijven de acties van de SEC en FDIC als “een gecoördineerde poging om digitale-activabedrijven af te snijden van essentiële bankdiensten”.

Volgens de juridische documenten beschouwt Coinbase de weigering van de SEC om documenten uit afgesloten onderzoeken vrij te geven als “een opzettelijke obstructie om het juridische kader achter de handhavingsacties van het agentschap te begrijpen”.

Lopende regelgevende geschillen

Deze laatste juridische actie maakt deel uit van wat History Associates in de juridische documenten beschrijft als “Coinbase’s aanhoudende conflict met Amerikaanse toezichthouders”. Paul Grewal, de Chief Legal Officer van Coinbase, uitte zich in een thread op X (voorheen Twitter) over het onderwerp: “Financiële toezichthouders hebben meerdere middelen ingezet om de digitale-activa-industrie te ondermijnen. […] Dit is geen manier van reguleren. En dit is geen manier om een transparante overheid te bedienen.”

Volgens de juridische documenten benadrukt History Associate de “brede discussie over hoe digitale activa in de VS gereguleerd moeten worden” nu Coinbase pleit voor duidelijkere richtlijnen.

The post Coinbase eist transparantie van SEC en FDIC in nieuwe juridische strijd appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!