Worldcoin (WLD) heeft een partnerschap aangekondigd met het web3-infrastructuurplatform Alchemy. Dit partnerschap is een strategische stap voorafgaand aan de lancering van de nieuwe World Chain blockchain, die naar verwachting in de komende weken of maanden van start zal gaan.

Volgens de verklaring zullen ontwikkelaars die werken aan de World Chain “onmiddellijke toegang hebben tot een volledig en uitgebreid web3-ontwikkelplatform.” Dit omvat essentiële en data-API’s, indexeeroplossingen en een reeks andere tools die nodig zijn om hun applicaties te ondersteunen.

Een mensgerichte blockchain

De nieuwe blockchain, World Chain, is ontworpen om efficiënter te functioneren binnen het Worldcoin-project, met als doel World IDs toe te wijzen aan mensen die bereid zijn hun menselijkheid te bewijzen door een irisscan te ondergaan. Volgens de Worldcoin Foundation zal World Chain samenwerken met Optimism, Coinbase en het bredere Ethereum (ETH) ecosysteem als onderdeel van de Superchain.

Steven Smith, hoofd van protocol bij Tools for Humanity en mede-oprichter van het Worldcoin-project, benadrukte de uitgebreidheid van de Alchemy ontwikkelaarstools als de meest omvattende die ze kennen binnen web3. Hij vermeldde ook dat World Chain geoptimaliseerd is voor echte mensen in plaats van bots, waarbij houders van World IDs voorrang krijgen op blokruimte en “gratis gasvergoeding voor gewone transacties.”

worldcoin alchemy samenwerking
Bron: Alchemy op X.

Toekomstige plannen en visie

Noam Hurwitz van Alchemy onderstreepte het belang van deze samenwerking als een manier om meer ‘mainstream’ internetgebruikers naar de blockchain te brengen. “De fundamentele manier om blockchainapplicaties te schalen en meer blokruimte te krijgen, is door gebruik te maken van rollups, wat een cruciaal stuk infrastructuur is waarop wij samenwerken,” voegde hij eraan toe.

De nieuwe blockchain staat gepland om ergens deze zomer gelanceerd te worden, en het streven is om een mens-centraal netwerk op te zetten dat niet alleen de Worldcoin’s World ID, maar ook de World App zal huisvesten, na de migratie van de OP Mainnet.

Koop je Worldcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Worldcoin en Alchemy bundelen krachten voor lancering nieuwe World Chain blockchain appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!