Galaxy Digital en andere analisten zijn optimistisch over de toekomst van Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETFs) in de Verenigde Staten, nu goedkeuringen dichterbij lijken te komen.

Volgens rapporten van Galaxy Digital kunnen deze ETFs, eenmaal goedgekeurd, aanzienlijke netto-instroom zien. Analist Charles Yu van Galaxy schat dat Ether ETFs binnen de eerste vijf maanden na lancering tussen 20% en 50% van de netto-instroom van Bitcoin ETFs kunnen aantrekken, met een doelstelling van $1 miljard per maand.

Versnelde goedkeuringsproces door de SEC

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft recentelijk goedkeuringen verleend voor aanvragen van Ether ETFs, waardoor de weg vrijgemaakt wordt voor hun introductie op de markt. De S-1 documenten moeten nog worden goedgekeurd voordat de producten daadwerkelijk kunnen worden verhandeld.

Deze ontwikkeling volgt na de lancering van spot Bitcoin (BTC) ETFs in januari in de Verenigde Staten, die een aanzienlijke netto-instroom hebben ervaren.

ethereum etf galaxy digital
Bron: Galaxy op X.

Invloed van structuurverschillen op Ether prijsgevoeligheid

Ether zal waarschijnlijk gevoeliger zijn voor ETF-instroom dan Bitcoin, vanwege de grotere hoeveelheid Ether die is vastgelegd in staking, bridges en slimme contracten, en het lagere bedrag dat wordt aangehouden op gecentraliseerde beurzen.

Galaxy waarschuwt echter dat de vraag naar spot Ether ETFs mogelijk beperkt kan zijn door het ontbreken van stakingsbeloningen.

Uitdagingen en druk vanuit Grayscale Trusts

Uitstroom van de Grayscale Ethereum Trust (ETHE) zal waarschijnlijk ook een druk uitoefenen op de instroom naar Ether ETFs. Galaxy schat dat deze negatieve stromen ongeveer 319.000 Ether per maand of $1,1 miljard dollar kunnen bedragen. Desondanks zal de omzetting van ETHE naar een ETF naar verwachting een relatief kleinere invloed hebben op de ETH-prijs in vergelijking met de omzetting van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

Bovendien wordt ETHE niet geconfronteerd met gedwongen verkopen door faillissementen zoals die van 3AC en Genesis, wat suggereert dat Ether minder verkoopdruk zal ondervinden gerelateerd aan Grayscale trusts dan Bitcoin.

Verwachte goedkeuring en marktimpact

Volgens een rapport van Reuters kan de SEC al begin juli goedkeuring verlenen voor spot Ether ETFs. Dit zou de marktadoptie van Ethereum aanzienlijk kunnen stimuleren en de legitimiteit van Ether in de ogen van institutionele beleggers, beleidsmakers en regelgevers versterken.

Dergelijke ontwikkelingen zullen waarschijnlijk de vraag stimuleren van onafhankelijke investeringsadviseurs en broker/dealer platforms.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Galaxy Digital voorspelt sterke groei voor Ether ETFs na SEC-goedkeuring appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!