AdsGram is gelanceerd op Telegram om ontwikkelaars de mogelijkheid te bieden om Toncoin (TON) te verdienen door advertenties weer te geven binnen hun mini-applicaties.

Deze derde partij platform verschilt van het officiële Telegram Ads-platform, dat zich richt op kanaaleigenaren en in maart werd gelanceerd.

Verdienmodellen en advertentieformaten

Volgens de TON Community biedt AdsGram een scala aan advertentieformaten, waaronder videoadvertenties van 15 seconden, statische banners en binnenkort ook abonnementen op kanalen. AdsGram ondersteunt basismodellen voor advertentiebetalingen zoals kosten per duizend impressies (CPM) en volgt de click-through rate, conversies en fill rate.

Op 25 juni kondigde de community aan dat AdsGram diverse advertentieformaten biedt en dat de tool dagelijks tot 8 miljoen impressies verwerkt sinds mei 2024.

adsgram toncoin aankondiging
Bron: TON Community.

Monetarisatie in de GameFi-sector verbeteren

Vadim Sterlin, medeoprichter van AdsGram, benadrukt dat het nieuwe advertentieplatform is ontworpen om het probleem van monetisatie in de GameFi-sector binnen Telegram en het TON-ecosysteem op te lossen.

“Als oprichter van een groot spel in het Telegram-ecosysteem — Fantongamebot — stond ik voor de grote uitdaging om ons spel te monetariseren,” schreef Sterlin in februari op het AdsGram-kanaal. In die tijd was er geen mogelijkheid voor uitgevers om geld te verdienen aan advertenties buiten directe advertentieverkoop.

Lancering en impact van AdsGram

AdsGram’s officiële lancering volgde enkele maanden nadat het platform een subsidie van $50.000 van de TON Foundation ontving om zijn minimum levensvatbaar product (MVP) te creëren. Begin april lanceerde AdsGram zijn eerste advertenties via een alfa-test met het door Sterlin opgerichte spel Fanton Fantasy Football, of Fantongamebot.

De lancering van AdsGram valt samen met een massale toename van activiteit in het TON-ecosysteem, waarbij de totale waarde die vastzit in verschillende TON-projecten tot nu toe in 2024 met minstens 4500% is gegroeid.

Prestaties van Toncoin

TON’s eigen cryptocurrency, Toncoin, heeft ook nieuwe hoogtepunten bereikt in de afgelopen maanden, met een piek van $8,17 op 14 juni volgens gegevens van Bybit.

TON mini-app ontwikkelaars kunnen nu tot $16 CPM verdienen in Toncoin, met adverteerders die CPM’s bieden van 0,5 TON ($3,8) tot 2 TON ($16), afhankelijk van het publiek.

The post Verdien Toncoin op Telegram: Nieuwe kansen voor mini-app ontwikkelaars via AdsGram appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!