Cardano, een van de grootste blockchain-platforms ter wereld, staat op het punt een grote verandering door te voeren. De aanstaande Chang hard fork belooft niet alleen technische verbeteringen, maar ook een compleet nieuwe manier van besturen. Wat kun je als ADA-bezitter verwachten?

Banner Cardano 1

Wat is de Chang hard fork?

De Chang hard fork is een geplande update van het Cardano-netwerk. Deze update zal niet alleen technische verbeteringen brengen, maar ook een nieuwe bestuursstructuur introduceren. Dit is een grote stap richting volledige decentralisatie van het netwerk.

Gefaseerde implementatie

De overgang naar het nieuwe systeem gebeurt stapsgewijs. Tussen de eerste en tweede fase van de Chang update zullen alleen beperkte acties mogelijk zijn. De Cardano Foundation neemt tijdelijk zitting in het Interim Constitutioneel Comité (ICC) om het proces te begeleiden.

Transparantie voorop

Cardano zet sterk in op transparantie tijdens deze overgang. Gebruikers kunnen stemprocessen en fondsenallocatie volgen via platforms zoals pool.pm. Dit draagt bij aan het vertrouwen in het nieuwe bestuurssysteem.

Impact op ADA-bezitters

Op korte termijn zien we wat schommelingen in de ADA-prijs. Recent daalde de koers licht naar $0,378, maar het handelsvolume steeg met 13%, wat duidt op verhoogde interesse.

Op lange termijn kan deze update Cardano aantrekkelijker maken voor investeerders en ontwikkelaars. Een efficiënter bestuurssysteem kan leiden tot snellere innovatie en groei van het ecosysteem.

Vooruitblik

De komende maanden zijn cruciaal voor Cardano. Als de implementatie van het nieuwe bestuurssysteem soepel verloopt, kan dit Cardano’s positie in de cryptowereld aanzienlijk versterken. Het succes van deze update kan ook als voorbeeld dienen voor andere blockchain-projecten die streven naar meer decentralisatie en gebruikersbetrokkenheid.

Voor ADA-bezitters en geïnteresseerden in blockchain-technologie is dit een spannende tijd om de ontwikkelingen rond Cardano te volgen.

The post Cardano maakt zich op voor de Chang hard fork: Wat betekent dit voor ADA-bezitters? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!