Hallo allemaal, Corné Marchand hier! In mijn nieuwste video op YouTube bespreek ik de aanstaande Europese crypto-regulatie, MiCA, die vanaf 30 juni 2024 van kracht wordt. Deze regelgeving heeft mogelijk een grote impact op stablecoins zoals USDT en USDC.

In de video leg ik uit dat Tether waarschijnlijk niet langer beschikbaar zal zijn voor EU-gebruikers, omdat het niet voldoet aan de nieuwe eis dat stablecoins één-op-één met contant geld bij banken moeten zijn gedekt. Dit is een flinke verandering! Verschillende exchanges zoals Bybit nemen verschillende benaderingen; Bybit zal USDT voor EU-gebruikers schrappen en Nebo biedt een genadeperiode voor gebruikers om hun posities te verkopen of af te bouwen.

Ik adviseer ook voorzichtigheid met stablecoins die grote hoeveelheden verzekerde contante deposito’s aanhouden. Het lijkt erop dat overstappen van USDT naar USD Coin een veiligere keuze kan zijn voor ons Europeanen. Deze regelgeving is cruciaal voor de economische zone van Europa en de digitale activamarkt als geheel.

Het is belangrijk dat jullie goed voorbereid zijn op deze veranderingen. Blijf veilig en tot snel in mijn volgende video!

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Corné Marchand waarschuwt: Nieuwe EU-regels kunnen het einde betekenen voor populaire stablecoins appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!