Ethereum (ETH) mede-oprichter Vitalik Buterin heeft in een nieuwe blogpost een mogelijke verschuiving in de roadmap van Ethereum uiteengezet. De introductie van een Single-Slot Finality (SSF) mechanisme zou de huidige uitdagingen in het consensusproces moeten aanpakken.

Dit voorstel komt als een reactie op de nadelen van het bestaande systeem van epochs en slots, waaronder de complexiteit en de trage finaliteit van 12,8 minuten, die voor gebruikers als hinderlijk kan worden ervaren.

Overstap naar Single-Slot Finality

De huidige Ethereum Gasper consensusmechanisme gebruikt een model van slots en epochs, waarbij om de 12 seconden gestemd wordt over 32 slots, en elke 12,8 minuten een epoch finaliteit wordt bereikt. Buterin belichtte verschillende problemen met dit model, zoals interactiefouten tussen stemmechanismen en onredelijk lange tijden om finaliteit te bereiken.

ethereun single slot mechanisme voorstel
Bron.

Als oplossing stelt hij het SSF-voorstel voor, gebaseerd op het Tendermint consensus. In dit systeem wordt elk blok afgerond zodra het geproduceerd is, wat de bevestigingstijd van transacties aanzienlijk zou verkorten van minuten naar milliseconden.

Uitdagingen en innovaties in het netwerk

Buterin erkent dat de eerste SSF-oplossing het Ethereum-netwerk zou kunnen overbelasten met berichten van validators en bespreekt lopende inspanningen om deze uitdagingen aan te pakken door middel van het recent voorgestelde Orbit SSF. De ontwikkelingsgemeenschap van Ethereum werkt voortdurend aan het verbeteren van het SSF-mechanisme om het nog effectiever te maken.

Huidige ontwikkelingen tonen aan dat Ethereum’s Layer-2 oplossingen een impuls hebben gekregen en nu actiever zijn.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Buterin lanceert voorstel voor snellere Ethereum transacties met single-slot finaliteit appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!