Onlangs heeft Rekt Capital, een invloedrijke cryptoanalist met een groot aantal volgers op YouTube, interessante inzichten gedeeld over de huidige stand van zaken rondom Bitcoin (BTC). Rekt Capital, die al bijna een decennium de Pi Cycle topindicator gebruikt, geeft aan dat Bitcoin momenteel ondergewaardeerd is.

Dit baseert hij op de 111-daags voortschrijdend gemiddelde (DMA) en een veelvoud van het 350 DMA. Historisch gezien is handelen onder het 111 DMA een uitstekende koopgelegenheid voor Bitcoin-bulls, vooral in dit halveringsjaar.

Waarschuwingen voor een mogelijke correctie

Tegelijkertijd waarschuwt Rekt Capital voor mogelijke diepere correcties in de huidige cyclus. Ondanks een recent herstel in de Bitcoin-koers, speculeert hij over een scenario waarin de koers met meer dan 8% zou kunnen dalen, mogelijk zelfs naar $55.000 dollar als de correctie net zo diep zou zijn als de diepste tot nu toe in deze cyclus (23,8%).

Toch acht hij een nieuwe diepe correctie onwaarschijnlijk en suggereert dat de markt ofwel al een bodem heeft bereikt, ofwel slechts een kleine terugval doormaakt.

Optimisme vanuit een andere hoek: Raoul Pal’s perspectief

In scherp contrast met de voorzichtige houding van Rekt Capital staat de visie van Raoul Pal, een voormalig topman van Goldman Sachs en nu een gerespecteerde macro-econoom. Pal voorspelt een grote opleving van Bitcoin en de cryptomarkt in het algemeen tijdens het vierde kwartaal van het presidentsverkiezingsjaar, een periode die hij omschrijft als de ‘banana zone’.

Volgens Pal ervaren risicovolle activa zoals Bitcoin vaak een sterke groei tijdens deze specifieke periode, wat kan duiden op een aankomende rally.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Bitcoin ondergewaardeerd volgens analist, maar waarschuwt voor mogelijke correctie appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!