Wat een slechte week voor Bitcoin. De koers is weer gedaald en heeft vandaag 3,5% ingeleverd. Bitcoin wordt nu zelfs verhandeld onder de 55 duizend euro. Maar dalingen bieden ook kansen, waar anderen verkopen, kan jij profiteren. Dat heet buy the dip.

Banner Bitcoin 1

De Amerikaanse ondernemer en Bitcoin-liefhebber Anthony Pompliano is, ondanks alles, nog steeds optimistisch over Bitcoin. Deze keer gaf hij advies aan beleggers over wat ze moeten doen tijdens deze daling van BTC. Hij stelde dat er geen reden is tot zorgen, ondanks de recente tegenvallers van Bitcoin.

Bitcoin-dalingen zijn om te kopen

In een interview met FOX Business zei Pompliano dat dalingen van Bitcoin koopkansen zijn. Elke “geweldige belegger” weet dat ze meer moeten kopen als de prijzen dalen. Hij beweerde verder dat iedereen die twijfelt of ze meer moeten kopen tijdens deze BTC-daling, eigenlijk niet goed weet wat ze bezitten. Hiermee verwees hij naar het potentieel van Bitcoin.

Pompliano merkte op dat zowel particuliere als institutionele beleggers beginnen te beseffen dat Bitcoin een “resilient” asset is, die over vijf tot tien jaar meer waard zal zijn dan nu. De Amerikaanse ondernemer legde ook uit dat BTC volwassen is geworden vergeleken met eerdere marktsituaties, terwijl het nog steeds indrukwekkende groei bereikt.

Hij verklaarde dat Bitcoin in de bull runs van 2017 en 2021 verschillende prijsdalingen van 30% en 25% heeft meegemaakt. Deze marktsituatie is verbeterd, met de belangrijkste crypto die nu slechts prijsdalingen van ongeveer 15% heeft. Hij zei dat dit aantoont dat de volatiliteit van BTC afneemt.

Spot Bitcoin ETFs en de toekomst

Daarnaast merkte hij op dat BTC in deze marktsituatie Spot Bitcoin ETFs heeft, die ontbraken in eerdere bull runs. Hij gelooft dat deze fondsen een belangrijke katalysator zullen zijn voor de opmars van Bitcoin richting het einde van het jaar. Pompliano voorspelt dat Bitcoin een nieuw record (ATH) kan bereiken vóór het einde van 2024.

Hij waarschuwde echter dat BTC mogelijk niet meer zo hoog of zo snel zal stijgen als vroeger, nu instellingen via de Spot Bitcoin ETFs in de belangrijkste crypto hebben geïnvesteerd. Dit komt volgens hem doordat de toetreding van deze institutionele beleggers de volatiliteit van Bitcoin heeft gedempt.

Gedachten over Spot Ethereum ETFs

Pompliano gaf ook zijn mening over de Spot Ethereum ETFs en wanneer deze zouden kunnen beginnen met handelen. Hij stelde dat deze fondsen waarschijnlijk deze zomer beginnen met handelen. Hij voegde eraan toe dat dit sneller kan gebeuren op basis van geruchten dat de Securities and Exchange Commission (SEC) dicht bij goedkeuring van deze fondsen is.

Volgens Pompliano heeft Ethereum een probleem dat BTC niet heeft en dit kan de instroom naar de Spot Ethereum ETFs negatief beïnvloeden. Bitcoin heeft een enkel narratief als ‘waardeopslag’, wat volgens hem genoeg is geweest om investeerders te overtuigen om in de belangrijkste crypto te investeren.

Aan de andere kant zei hij dat Ethereum veel verhalen kent, wat een verwarrend beeld creëert. Dit kan een groot probleem zijn voor de Spot Ethereum ETFs, omdat institutionele beleggers gemakkelijk in de war kunnen raken over wat Ethereum precies is en ervoor kunnen kiezen om niet in deze fondsen te investeren.

The post Bitcoin duikt onder 55.000 euro, buy the dip adviseert Pompliano appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!