De grootste Bitcoin (BTC) miner van de Verenigde Staten, Riot Platforms, heeft in juni zijn hash-snelheid met 50% verhoogd. Dit markeert een grote mijlpaal zoals aangegeven in hun kwartaalrapport.

In een enkele maand tijd wist het bedrijf maar liefst 7,3 EH/s aan zijn capaciteit toe te voegen, hetgeen een record is voor een beursgenoteerde miner. “Juni was een historische maand voor Riot, waarin we een extra 7,3 EH/s toevoegden aan onze capaciteit in de gebouwen A1 en A2 in onze Corsicana-faciliteit en door extra capaciteit te benutten in onze Rockdale-faciliteit, waardoor de totale capaciteit op 22,0 EH/s kwam,” aldus Jason Les, CEO van Riot Platforms.

Overstijgen van het tweede kwartaaldoel

Dit ongekende resultaat weerspiegelt de expertise van het team bij Riot, volgens CEO Jason Les. De toevoeging in juni zorgde ervoor dat Riot niet alleen zijn doel voor het tweede kwartaal haalde, maar dit zelfs overtrof.

Het bedrijf had als doelstelling een hash-snelheid van 21,4 EH/s tegen het einde van het tweede kwartaal, maar eindigde de maand met 22 EH/s.

riot mining hash snelheid
Bron: Riot Platforms.

Toekomstige doelen en energiestrategie

Riot is van plan zijn totale zelf-mijnende hash-snelheidscapaciteit te verhogen naar 31 EH/s tegen het einde van 2024. De CEO onthulde ook dat het bedrijf zijn energiestrategie transparanter zal maken.

“Vanaf deze maand zullen we meer zichtbaarheid bieden over de resultaten van onze unieke energiestrategie door onze maandelijkse energiekosten per faciliteit te rapporteren, netto van energiekredieten,” zei Les.

Ontwikkeling van de Corsicana-faciliteit

Riot ontwikkelt momenteel de eerste fase van het tweede grootschalige faciliteit, de Corsicana-faciliteit, die naar verwachting 400 megawatt aan mining capaciteit zal omvatten bij de voltooiing van deze initiële fase.

Eenmaal volledig ontwikkeld, wordt verwacht dat de Corsicana-faciliteit in totaal 1 gigawatt (1.000 MW) aan ontwikkelde mining capaciteit zal bevatten.

Behoud van de mijnopbrengst

Riot heeft alle in juni gemijnde Bitcoins behouden, wat de totale voorraad op 9,334 Bitcoins brengt, met een waarde van ongeveer 561,6 miljoen dollar. Dit strategisch behoud onderstreept hun langetermijnvisie in een volatiele markt.

Aandelenprestatie

Ondanks de operationele successen, daalde het aandeel Riot (RIOT) met 1,5% naar $9,57, volgens gegevens van Google Finance.

Het aandeel is tot nu toe met 37,9% gedaald in 2024 en met 28,3% over de laatste 12 maanden.

The post Riot Platforms verhoogt hash snelheid met 50% in juni appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!