De kans dat president Joe Biden zich terugtrekt uit de race voor het Witte Huis heeft een nieuw hoogtepunt bereikt na zorgen geuit door voormalig president Barack Obama. Wedmarkten zoals Polymarket rapporteren flinke bewegingen.

Obama heeft publiekelijk zijn bezorgdheid geuit over Biden’s kansen voor herverkiezing na een zwak debat optreden en gaf aan dat Donald Trump sterke kansen heeft om te winnen.

Politieke memecoins zien opmerkelijke winsten

Te midden van speculaties over mogelijke vervangers van Biden, hebben memecoins geïnspireerd door potentiële kandidaten zoals Gavin Newsom en Kamala Harris aanzienlijke winsten geboekt.

Volgens gegevens van CoinGecko steeg de ‘Kamala Horris’ memecoin met 250% en de ‘Gabin Noosum’ met 15% binnen 24 uur. Dit contrast steekt af tegen de daling van meer dan 30% van de ‘Jeo Boden’ memecoin.

kamala horris memecoin prijs
Kamala Horris memecoin koers in de afgelopen paar maanden. Bron: Tradingview.

Potentiële kandidaten om Biden te vervangen

Naast vicepresident Kamala Harris worden verschillende namen genoemd als mogelijke vervangers voor Biden, waaronder gouverneur Gretchen Whitmer van Michigan, gouverneur Gavin Newsom van Californië en de minister van Transport Pete Buttigieg.

Ook senatoren Cory Booker en Amy Klobuchar, samen met gouverneur J.B. Pritzker van Illinois, worden als haalbare opties beschouwd.

Invloed op financiële markten en voorspellingen

De financiële markten reageren ook op de politieke onzekerheid. Geoffrey Kendrick van Standard Chartered Bank voorspelt dat de Bitcoin (BTC) kan stijgen tot $100,000 dollar tegen de tijd van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november, indien Biden in de race blijft en Trump als winnaar wordt gezien.

Kendrick benadrukt dat Trump’s verkiezingskansen een positieve correlatie vertonen met de prijs van Bitcoin, voornamelijk vanwege de verwachte gunstige regelgeving en mining activiteiten onder zijn leiderschap.

The post Obama uit zorgen, memecoins stijgen: turbulentie in de Amerikaanse politiek appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!