De voormalige Japanse crypto beurs Mt. Gox heeft een grote hoeveelheid Bitcoins (BTC) verplaatst. Volgens blockchain-analyseplatform Arkham Intelligence heeft de beurs meer dan 47.000 Bitcoins verplaatst naar een ander crypto adres op donderdagavond, vooruitlopend op de geplande terugbetaling aan schuldeisers.

Het gaat hierbij om een bedrag van circa $2,71 miljard dollar. Eerder op die dag waren er al kleinere transacties uitgevoerd met de grootste ter waarde van $24. Deze stappen zijn onderdeel van de voorbereiding om begin juli meer dan $9 miljard aan Bitcoins, Bitcoin Cash (BCH) en fiatgeld terug te betalen aan de crediteuren.

Impact op de markt en waarde van Bitcoin

Deze aanzienlijke uitbetaling, die in totaal rond de $9 miljard waard is, wordt verwacht een behoorlijke verkoopdruk te veroorzaken nu de markt zich moet aanpassen aan het extra aanbod. Crypto-analist Rachael Lucas van BTC Markets benadrukte op donderdag de potentiële impact op de markt.

Sinds de aankondiging van de terugbetalingen is de waarde van Bitcoin fluctuerend; momenteel handelt het rond $55,394, wat een daling is van ongeveer 6% in de laatste 24 uur en een daling van ongeveer 20% in de afgelopen 30 dagen.

arkham bitcoin transacties mt gox
Bron: Arkham.

Achtergrond van Mt. Gox

Mt. Gox, opgericht in 2010, groeide uit tot de grootste Bitcoin beurs ter wereld tot het platform in 2014 getroffen werd door een beveiligingsbreuk waarbij ten minste 850.000 Bitcoins verloren gingen.

Deze gebeurtenis had destijds een grote impact op de geloofwaardigheid en de prijzen in de cryptomarkt.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Mt. Gox verplaatst 47.000 Bitcoins in voorbereiding op $9 miljard terugbetaling appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!