Tijdens een exclusief evenement in Toscane, Italië, sprak Jack Dorsey, mede-oprichter van Twitter en fintech firma Block, uitgebreid over zijn visie op Bitcoin (BTC) en de mogelijkheid dat deze cryptocurrency op termijn de Amerikaanse dollar kan vervangen als de dominante wereldvaluta.

Volgens Dorsey zal Bitcoin binnen 10 tot 15 jaar evolueren van een waardeopslag naar een dagelijks gebruikte valuta. “Het zal enige tijd duren. Misschien niet 10 jaar, maar het kan wel 15 jaar zijn. Langzaam maar zeker zullen mensen de waarde van dit systeem inzien en begrijpen waarom het zo krachtig is,” aldus Dorsey.

De opkomst van Bitcoin en zijn potentiële invloed

Bitcoin vormt een steeds sterkere tegenstroom tegen de afhankelijkheid van traditionele fiatvaluta’s zoals de Amerikaanse dollar en de Chinese yuan. Dorsey benadrukt dat Bitcoin niet alleen een alternatieve vorm van geld biedt, maar ook meer controle en vrijheid over persoonlijke financiën. Deze eigenschappen maken Bitcoin aantrekkelijk voor bredere acceptatie wereldwijd.

De decentralisatie van Bitcoin is een cruciaal aspect; het maakt de munt minder kwetsbaar voor overheidsinvloeden en economische manipulatie, wat het een groot voordeel geeft ten opzichte van traditionele valuta’s.

Dorsey’s toekomstvisie en investeringen in Bitcoin

Jack Dorsey voorziet een toekomst waarin Bitcoin niet alleen een opslag van waarde is, maar ook een gebruiksvriendelijke en stabiele valuta voor dagelijkse transacties. Dit zien we momenteel al op kleinere schaal gebeuren met behulp van bijvoorbeeld het Bitcoin Lightning Network, en hij verwacht dat deze trend de komende tien jaar alleen maar zal toenemen.

Een tijdje geleden kondigde zijn fintech firma Block aan meer te gaan investeren in Bitcoin, met plannen om 10 procent van de winsten te herinvesteren in deze cryptocurrency.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Jack Dorsey voorspelt: Bitcoin kan de Amerikaanse dollar vervangen appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!