Femi Akinola, een cryptocurrency-handelaar uit Nigeria, ontdekte op een dag dat er plotseling 100 Solana (SOL) ter waarde van $13.500 dollar aan zijn crypto wallet waren toegevoegd. Deze tokens waren per ongeluk verstuurd door een andere cryptohandelaar, die slechts $100 dollar aan Solana wilde overmaken als onderdeel van een winactie.

De cryptohandelaar, bekend onder de naam The Crypto Network op het platform X, had per abuis een aanzienlijk hoger bedrag overgemaakt, gelijk aan ongeveer 20 miljoen Nigeriaanse naira.

Snelle actie en beloningen

Akinola aarzelde niet lang en koos ervoor om direct te handelen. Hij stuurde 90 van de ontvangen SOL terug naar de oorspronkelijke eigenaar, met toestemming om 10 SOL te behouden als blijk van dank voor zijn eerlijkheid.

Deze geste werd enorm gewaardeerd binnen de cryptogemeenschap; als dank voor zijn integriteit ontving Akinola meer dan 35 SOL aan beloningen, wat neerkomt op ongeveer $4.500 dollar.

solana verstuurd, the crypto network
Bron: The Crypto Network op X.

Bewogen door geloof

In een interview vertelde Akinola dat hij zich bevond voor een moeilijke keuze toen hij de fout ontdekte. Desondanks besloot hij het juiste te doen en de tokens terug te sturen, een besluit dat hij toeschreef aan zijn christelijke geloofsovertuigingen.

Hij verklaarde dat de situatie hem deed nadenken over integriteit en het maken van ethische keuzes, iets waarvan hij vroeger dacht dat het supermenselijk was.

Impact op perceptie en toekomstplannen

De acties van Akinola hebben mogelijk een positieve invloed op hoe Nigeriaanse handelaren worden gezien binnen de wereldwijde crypto-gemeenschap.

Hij is van plan om zijn nieuw verworven bekendheid te gebruiken voor het organiseren van gratis seminars om mensen te onderwijzen over cryptocurrency, en zo bij te dragen aan een beter begrip van deze complexe markt.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Eerlijke Nigeriaanse handelaar stort $12.150 aan Solana terug na foutieve overboeking appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!