Het Hooggerechtshof van het Verenigd Koninkrijk heeft Peter McCormack een wereldwijd bevriezingsbevel (Worldwide Freezing Order, WFO) verleend tegen Craig Wright. Dit besluit, uitgesproken door rechter Mr. Justice Mellor, volgt na een reeks juridische gevechten tussen de twee partijen, die voornamelijk draaiden om Wrights beschuldiging van laster tegen McCormack.

Het WFO is bedoeld om te voorkomen dat Wright zijn bezittingen verspreidt om te ontkomen aan het betalen van de aanzienlijke juridische kosten die McCormack heeft gemaakt tijdens het verdedigen tegen de lasterclaim.

Juridische kosten en beschuldigingen van fraude

De bevriezingsorder dekt een bedrag van £1.548 miljoen, wat zowel de reeds toegekende kosten aan McCormack omvat als extra uitgaven gerelateerd aan Wrights frauduleuze gedrag tijdens de lasterprocedures.

Wright had McCormack aangeklaagd naar aanleiding van uitspraken op sociale media en een YouTube-video, waarin McCormack Wright beschuldigde van frauduleus beweren dat hij Satoshi Nakamoto was, de schepper van Bitcoin (BTC).

peter mccormack craig wright rechter
Bron Peter McCormack op X.

Eerdere uitspraken en gevolgen voor Wright

In een eerdere uitspraak vond de rechtbank dat Wright opzettelijk valse bewijzen had gepresenteerd en kende hem slechts symbolische schadevergoedingen van £1 toe, terwijl erkend werd dat McCormack’s uitspraken ernstige schade aan Wrights reputatie hadden toegebracht.

Dit oordeel werd bekrachtigd door het Hof van Beroep, dat Wrights oneerlijke gedrag tijdens de rechtszaak als een cruciale factor aanhaalde bij het besluit om minimale schadevergoedingen toe te kennen.

Bevriezing van bezittingen en risico op vermijding van financiële verplichtingen

De beslissing van rechter Mellor om het WFO toe te kennen, werd beïnvloed door meerdere factoren, waaronder Wrights geschiedenis van het niet nakomen van betalingsbevelen en het risico op het verspreiden van activa.

De rechtbank merkte op dat Wright eerder aandelen van zijn bedrijf had overgedragen aan een offshore-entiteit kort na een uitspraak tegen hem, wat zorgen oproept over zijn intenties om financiële verplichtingen te ontlopen.

The post Hooggerechtshof VK bevriest bezittingen Craig Wright in lasterzaak met Peter McCormack appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!