Een medewerker van de Centrale Bank van Nigeria (CBN) heeft gezegd dat Binance op meerdere manieren illegaal heeft gehandeld in Nigeria. Dit gebeurt tegen de achtergrond van een lopende rechtszaak tegen het bekende cryptobedrijf in Nigeria.

Banner Default 5 (Laatste nieuws)

Flinke beschuldigingen op bord Binance

In april 2024 begon de Nigeria Economic Financial Crime Commission (EFCC) een rechtszaak tegen Binance en zijn directeur Tigray Gambaryan. Ze worden beschuldigd van belastingontduiking, valutahandel en het witwassen van ongeveer 34,4 miljoen dollar.

Na uitstel in juni gingen de juridische procedures afgelopen vrijdag verder. De aanklager introduceerde Dr. Olubukola Akinwunmi als getuige. Hij is hoofd van de afdeling Betalingsbeleid en Regulering bij de CBN.

Volgens de lokale krant Nairametrics zei Akinwunmi dat Binance de Nigeriaanse wet heeft overtreden door stortings- en opnamediensten aan te bieden. Deze diensten mogen alleen door banken en geregistreerde financiële instellingen onder toezicht van de CBN worden uitgevoerd.

Valutahandel ook onder vuur

Akinwunmi bekritiseerde ook de peer-to-peer (P2P) functie van Binance. Hiermee kunnen gebruikers de Nigeriaanse Naira omwisselen voor Amerikaanse dollars. Volgens hem heeft Binance een licentie van de centrale bank nodig als “erkend verstrekker” of “wisselkantoor” om deze diensten in Nigeria aan te bieden. Hij vond ook dat de anonieme transacties in strijd zijn met Nigeriaanse wetten.

Het is belangrijk om te weten dat Binance een verplichte identificatieprocedure (know-your-customer) heeft voor alle gebruikers van zijn P2P-dienst en andere handelsfuncties. In mei stopten Binance en andere beurzen hun Naira P2P-diensten na beschuldigingen van valutahandel die de snelle waardedaling van de Naira zouden hebben veroorzaakt.

Binance in wachtkamer

Rechter Emeka Nwite van het Federale Hooggerechtshof in Abuja heeft na het getuigenis de zaak uitgesteld tot 16 juli. Dit geeft de advocaten van de verdachten de tijd voor een kruisverhoor.

Hoe de zaak verder gaat, is nog onduidelijk. Maar het is zeker dat Binance onder streng toezicht staat in Nigeria. Dit kan grote gevolgen hebben voor hoe crypto-exchanges in de toekomst in het land zullen werken.

The post Binance flink in de problemen in Nigeria, illegale handel in crypto? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!