Volgens rapporten van DappRadar heeft het gebruik van gedecentraliseerde applicaties (DApps) in het tweede kwartaal een opmerkelijke groei doorgemaakt.

Het aantal unieke actieve wallets (UAW) is gestegen tot boven de 10 miljoen, wat een toename van 40% betekent ten opzichte van het vorige kwartaal.

Sociale en gamingsectoren aan kop

De sociale sector, vaak aangeduid als SocialFi, zag de grootste procentuele groei met een toename van 66% en gemiddeld bijna 2 miljoen UAW. Ondanks dat sommige experts de sector afschrijven vanwege een afnemende interesse in platforms zoals Friendtech en Fantasy Top, blijft deze groei indrukwekkend.

De gamingsector toonde eveneens een sterke activiteit en overtrof kortstondig de drie miljoen gebruikers in begin mei, alvorens met 30% terug te vallen.

NFT-markt ziet herstel

De markt voor niet-vervangbare tokens (NFT’s) heeft sinds het dieptepunt in het derde kwartaal van 2023 een gestage groei doorgemaakt. De totale handelsvolume in deze sector steeg naar $4 miljard, van $1.6 miljard het jaar ervoor, met meer dan 14 miljoen transacties in het tweede kwartaal.

gebruikers web3, dappradar
Bron: DappRadar.

Hoewel OpenSea ooit de favoriet was, is het nu gedaald naar de derde plaats met een handelsvolume van $369 miljoen uit 1,8 miljoen transacties. Blur staat op de eerste plaats met $1,27 miljard verwerkt, gevolgd door Magic Eden met $884 miljoen.

Continuïteit en uitdagingen in de NFT-sector

Hoewel andere metrieken van Dune aantonen dat OpenSea nog steeds populair is bij handelaren – met 1.255 unieke kopers op 2 juli tegenover 836 voor Blur – toont de collectie Runestones aanzienlijke groei.

Met $165 miljoen verhandeld heeft deze collectie een groei van 93% laten zien, terwijl andere collecties zoals Bored Ape Yacht Club, Pudgy Penguins en Mutant Ape Yacht Club stagneren te midden van dalende prijzen.

Toekomstperspectief

DappRadar waarschuwt dat de indrukwekkende groei in dUAW mogelijk niet duurzaam is, deels aangedreven door “airdrop farming”.

Het blijft essentieel om te focussen op het leveren van een superieure gebruikerservaring, sterke roadmaps en competente ontwikkelteams om deze opwaartse trend te ondersteunen en voort te zetten.

The post Recordaantal van 10 miljoen actieve gebruikers voor gedecentraliseerde apps in Q2 appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!