Bitcoin koers stijgt, bull markt

De Amerikaanse Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben afgelopen vrijdag een uitstekende dag beleefd. Sterker nog, de fondsen hebben hun hoogste kapitaalinstroom in een maand  gezien.

Investeerders lijken dus maximaal te hebben geprofiteerd van de scherpe daling die Bitcoin diezelfde dag onderging. Als resultaat boekten de fondsen een sterke week, ondanks de alsmaar dalende Bitcoin koers.

Bitcoin ETF-investeerders profiteren van crash

De in januari gelanceerde Bitcoin ETF’s hebben afgelopen vrijdag de handelsweek geëindigd met een gecombineerde netto-instroom van $143,1 miljoen, zo blijkt uit data van Farside Investors. Terwijl de Bitcoin koers zijn grootste daling in tijden doormaakte, boekten de ETF’s hun beste resultaat sinds 6 juni.

In de nacht van donderdag op vrijdag verloor Bitcoin meer dan 8% van zijn waarde. Vanaf een prijs van enkele honderden dollars boven de $58.000 zakte Bitcoin tot een absoluut dieptepunt van vlak boven de $33.000. De boosdoener? De in 2014 ingestorte Bitcoinbeurs Mt. Gox zette zijn eerste stap in het terugbetalingsproces van grofweg 142.000 Bitcoins door miljarden in Bitcoin te verplaatsen. 

Uit het resultaat van de Bitcoin ETF’s kan men concluderen dat veel investeerders zich niet hebben laten leiden door de angst en paniek die op die dag tot nieuwe hoogtes steeg, en koelbloedig hun kans hebben gegrepen om met ‘korting’ Bitcoin te kopen.

Met een diepere duik in de data valt het oog direct op de enorme kapitaalinstroom van Fidelity. Fidelity’s FBTC-fonds verwelkomde vrijdag $117,4 miljoen, wat het beste resultaat markeert sinds 5 juni. Ook Bitwise beleefde een opvallend sterke dag met een instroom van $30,2 miljoen. 

Grayscale’s was de enige die kapitaal zag verdwijnen. Zijn GBTC-fonds verloor $28,6 miljoen, in lijn met de uitstromen van eerder deze week. BlackRock’s IBIT-fonds, de grootste Bitcoin ETF ter wereld, zal opmerkelijk genoeg een instroom van $0.

$117,4 miljoen stroomt naar BTC-fondsen

Het positieve resultaat van vrijdag heeft ertoe geleid dat de BTC-fondsen de week ruim in de plus zijn geëindigd. In totaal zijn de fondsen de afgelopen week met $143,1 miljoen gegroeid. Het is het beste resultaat sinds de handelsweek van 3 tot en met 7 juni.

Net zoals de week krachtig eindigde, begon deze ook zeer goed. Op maandag verwelkomden de beursproducten voor Bitcoin namelijk een totaal van $129,5 miljoen. Op dinsdag en woensdag vielen de resultaten echter tegen met nipte uitstromen van respectievelijk $13,7 miljoen en $20,5 miljoen. Op donderdag waren de Amerikaanse beurzen gesloten vanwege Independence Day in de Verenigde Staten.

Inmiddels is de Bitcoin koers alweer flink opgekrabbeld sinds de teloorgang van vrijdag, met een huidige koers boven de $57.000. Of het negatieve momentum, veroorzaakt door de gevreesde start van Mt. Gox’s terugbetalingsproces, volgende week verder uit de markt zal verdwijnen, blijft afwachten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Het bericht Bitcoin ETF’s kopen de dip, eindigen week dik in de plus verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!