De grote fondsbeheerder VanEck blijft optimistisch ondanks de recente forse dalingen in de prijs van Bitcoin (BTC). Ze beschouwen deze daling als een unieke kans om de cryptocurrency tegen lagere prijzen aan te schaffen.

Dit sentiment wordt ook gedeeld door andere grote spelers in de markt.

Optimisme onder grote en kleine investeerders

Naast VanEck zien ook kleinere whales, grote investeerders met substantiële hoeveelheden Bitcoin, de huidige marktsituatie als een kans. Ki Young Ju, CEO van CryptoQuant, bevestigt dat deze investeerders momenteel long-posities innemen, anticiperend op een herstel van de Bitcoin prijs.

“De opwaartse cyclus is nog niet voorbij,” stelt hij, ondanks de recente hevige koersdalingen die sommigen doen twijfelen.

vaneck bitcoin korting
Bron: VanEck op X.

Historisch perspectief en marktreacties

De huidige koersval is niet uniek in de geschiedenis van Bitcoin; dergelijke sterke dalingen zijn typisch voor bullmarkten. VanEck speelt handig in op deze situatie door te refereren aan de “4th of July kortingen”, waarmee ze de prijsdalingen rond deze Amerikaanse feestdag benadrukken als een koopmoment.

Economische signalen en toekomstige vooruitzichten

De algemene economische situatie kan ook in het voordeel van Bitcoin werken. Met een dalende inflatie en hogere werkloosheidscijfers dan verwacht in de VS, overweegt de Federal Reserve mogelijk een renteverlaging in september.

Dit zou theoretisch gunstig kunnen zijn voor de Bitcoin koers, aangezien een lagere rente doorgaans positief uitpakt voor risicovollere beleggingen zoals cryptocurrencies.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post VanEck ziet Bitcoin dip als ideaal koopmoment: ‘Korting’ appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!